Οικονομία

Στη Ρόδο θα διεξαχθεί το 36ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ

Στη Ρόδο θα διεξαχθεί το 36ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ Στη Ρόδο θα διεξαχθεί το 36ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ
του Βασίλη Αγγελόπουλου Με στόχο την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και Γενικού Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο, από την Πέμπτη 17 Μαρτίου, έως την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016, το 36ο Εργατικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Στο συνέδριο, την έναρξη του οποίου θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας (ITUC) João Felicio, θα συμμετάσχουν 400 περίπου σύνεδροι, οι οποίοι καλύπτουν 120 δευτεροβάθμιες οργανώσεις (Ομοσπονδίες & Εργατικά Κέντρα). Κάθε σύνεδρος εκπροσωπεί 1.000 συνδικαλισμένους - ψηφίσαντες εργαζόμενους σε πρωτοβάθμιο επίπεδο. Συγκριτικά με το 35ο Συνέδριο του 2013 που είχε διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη, παρατηρείται μια μικρή μείωση των συνέδρων, η οποία οφείλεται στο γεγονός ότι λόγω της ανεργίας και των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων - αποχωρήσεων, έχουν μειωθεί και οι συνδικαλισμένοι εργαζόμενοι.

Στο Συνέδριο θα παρευρεθούν και θα χαιρετίσουν, ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΕTUC) και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας (WFTU). Επίσης, το παρόν στο Συνέδριο αναμένεται να δώσουν αντιπροσωπείες από 30 Διεθνείς και Εθνικές Συνδικαλιστικές Οργανώσεις.

Το 36ο Συνέδριο, πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και την κοινωνία γενικότερα, με τη φτώχεια και την εξαθλίωση να κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο έδαφος . Γι΄ αυτό, η τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας, καλείται να συζητήσει και να αποφασίσει τη στρατηγική της για όλα τα κρίσιμα θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και πάνω απ όλα τους ανέργους της χώρας, αφού αυτό το πρόβλημα και η αντιμετώπισή του, βρίσκεται στην προμετωπίδα των αγώνων της ΓΣΕΕ.

Οι σκληρές συνθήκες παρατεταμένης ύφεσης και κρίσης, μεγαλώνουν και την ευθύνη των συνδικάτων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, τα οποία καλούνται να αποτρέψουν τα ακόμη σκληρότερα μέτρα, που κάποιοι επιθυμούν να ρίξουν στις πλάτες των μόνιμων υποζυγίων της ελληνικής κοινωνίας.