Opinions

Χάρης Τσιόκας: Η κοινωνία αντέδρασε ηχηρά στις κυβερνητικές πολιτικές

Χάρης Τσιόκας Χάρης Τσιόκας
Χάρης Τσιόκας: Η κοινωνία αντέδρασε ηχηρά στις κυβερνητικές πολιτικές
Λέμε ΟΧΙ σε υπεκφυγές με συνέδρια επιβεβαίωσης των κομματικών γραφειοκρατικών μηχανισμών που προκάλεσαν κοινωνική απόρριψη! Χρειάζεται ένας άλλος οδικός χάρτης.

Η τεράστια αποχή έδωσε πολλαπλά μηνύματα

Παρά όμως τις μεγάλες απώλειες της ΝΔ, οι ηγετικές ομάδες των Προοδευτικών δυνάμεων δεν έπεισαν για την ικανότητά τους να οδηγήσουν τον προοδευτικό χώρο σε τροχιά κυβερνησιμότητας με διαφορετικό πρόγραμμα και πολιτική ενότητα.

Ενώ οι πολίτες «χαστούκισαν» τη ΝΔ, οι Προοδευτικές δυνάμεις είχαν – δυστυχώς - μικρή αποδοχή στο εκλογικό σώμα. Πριν να είναι λοιπόν αργά και μεταλλαχθεί το πολιτικό σύστημα με όμοια κόμματα τα οποία διαφωνούν για τα πρόσωπα και τις «υποχρεώσεις» τους, πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες ανασύνθεσης, έτσι ώστε να επιστρέψει η ελπίδα στους πολίτες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που τους αφορούν!

Λέμε λοιπόν ΟΧΙ σε υπεκφυγές με συνέδρια επιβεβαίωσης των κομματικών γραφειοκρατικών μηχανισμών που προκάλεσαν κοινωνική απόρριψη!
Χρειάζεται ένας άλλος οδικός χάρτης.

Είναι ανάγκη να ανοίξουν τώρα οι διαδικασίες διαλόγου με ολοκληρωμένες προτάσεις ανασύνθεσης του Προοδευτικού χώρου σε τροχιά κυβερνησιμότητας.
Κριτής να γίνει η βάση, ο λαός, με ψήφο έγκρισης που θα δώσει σαφή εξουσιοδότηση για το περιεχόμενο και τα πρόσωπα.

Η πολιτική γραμμή με την οποία απευθύνθηκε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αλλά και των άλλων Προοδευτικών κομμάτων στην κοινωνία δεν βρήκε αποδοχή προοπτικής για την διαμόρφωση κοινωνικής πλειοψηφίας και πρέπει να αλλάξει.

Ο κύκλος των εσωκομματικών περιχαρακώσεων και του άνευ όρων εξουσιοδοτισμού των αρχηγών ηττήθηκε!

Η Προοδευτική παράταξη όμως μπορεί να ξαναγίνει νικηφόρα μέσα από πρωτοβουλίες ανασύνθεσης για τη μεγάλη συνάντηση με πολιτική και προγραμματική ενότητα! Οφείλουμε να εργαστούμε για να επαναφέρουμε την ελπίδα.

«Οι καιροί ου μενετοί»!

Η κάλπη κατέδειξε με τον καλύτερο τρόπο την ανάγκη δημιουργίας μετώπου κατά της Δεξιάς. Από τις επόμενες μέρες οφείλουμε να ενισχύσουμε και να στηρίξουμε πρωτοβουλίες και διεργασίες που ενθαρρύνουν τη συνάντηση μια πλατιάς κοινωνικοπολιτικής Προοδευτικής συμμαχίας, ώστε να αποκατασταθεί η πολυσυλλεκτικότητα και η νικηφόρα εναλλακτική τροχιά του προοδευτικού χώρου.

Τώρα που το μήνυμα απόρριψης των πολιτικών της δεξιάς έχει γίνει ηχηρό. Μαζί μας όποιος θέλει. Απέναντι μας όποιος δεν μπορεί.

Ο Χάρης Τσιόκας είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ