Παιδεία

Εκδήλωση για τη Νεολαία 2016: 7.500 νέοι για το μέλλον την Ευρώπης

Εκδήλωση για τη Νεολαία 2016: 7.500 νέοι για το μέλλον την Ευρώπης Εκδήλωση για τη Νεολαία 2016: 7.500 νέοι για το μέλλον την Ευρώπης
Αυτό το Σαββατοκύριακο η έδρα του ΕΚ στο Στρασβούργο μεταμορφώθηκε, καθώς περισσότεροι από 7.500 νέοι Ευρωπαίοι συζήτησαν για το πιο σημαντικά ζητήματα της ηπείρου, με ευρωβουλευτές και εκπροσώπους από τον επιχειρηματικό κόσμο και την κοινωνία των πολιτών.

Ωστόσο η συζήτηση δεν περιορίστηκε στο Στρασβούργο, καθώς χιλιάδες ήταν και εκείνοι που ακολούθησαν την εκδήλωση μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα #EYE2016 και #EYEtv.

Η Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία άνοιξε την αυλαία της με την τελετή έναρξης την Παρασκευή 20 Μαΐου, στην οποία παρευρέθηκαν οι αντιπρόεδροι του ΕΚ Μαϊρέντ ΜακΓκίνες, Σιλβί Γκιγιόμ, Ράινερ Βίλαντ και τη Ουλρίκε Λούνατσεκ.

Η ΣΙλβί Γκιγιόμ, κατά την ομιλία της στην τελετή έναρξης τόνισε ότι οι ιδέες των νέων πρέπει να αποτελούν έμπνευση για τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, "πρέπει να ακούσουμε αυτά που έχουν να πουν οι νέοι για το μέλλον".

Κατά τη διάρκεια της διήμερης εκδήλωσης, οι νέοι που συμμετείχαν είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν για τη κλιματική αλλαγή, την ανεργία των νέων, το θρησκευτικό ριζοσπαστισμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Οι συμμετέχοντες, ηλικίας 16 με 30 ετών, από 39 χώρες, συμμετείχαν επίσης, σε εκδηλώσεις και πολιτιστικές δραστηριότητες.

"Όλοι εσείς εδώ στην Ευρωπαϊκή Εκδήλωση ήσασταν μια ανάσα φρεσκάδας, σε μια εποχή που η κυνικότητα τείνει να υπερκαλύπτει την αισιοδοξία", είπε η αντιπρόεδρος Μαϊρέντ ΜακΓκίνες, το Σάββατο κατά την τελετή λήξης τη Εκδήλωσης.

Τους επόμενους μήνες, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν την έκθεσή τους στους ευρωβουλευτές.