Παιδεία

Πανελλήνιες 2016: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τους βαθμούς

Πανελλήνιες 2016: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τους βαθμούς Πανελλήνιες 2016: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τους βαθμούς
Οι πανελλήνιες 2016 τελείωσαν και το ενδιαφέρον των υποψηφίων εστιάζεται πλέον στις βαθμολογίες, οι οποίες θα αποτελέσουν την «πυξίδα» για συμπλήρωση του μηχανογραφικού και βεβαίως ένα από τα «βαρόμετρα» για το πως θα κινηθούν οι βάσεις 2016.

Βαθμολογητές εκτιμούν ότι οι επιδόσεις των υποψηφίων κινούνται στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.

Τα μαθήματα που δυσκόλεψαν φέτος τους υποψήφιους και θα έχουν σχετικά μεγάλα ποσοστά αποτυχίας αναμένεται να είναι τα Μαθηματικά, τα Αρχαία, η Ιστορία και η Βιολογία. Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση τα ποσοστά υποψηφίων με βαθμούς κάτω από τη βάση σε σχέση με πέρσι θα είναι μικρότερα.

Αναφορικά με τις επιλογές των υποψηφίων, οι υψηλόβαθμες σχολές της Νομικής και των Φιλολογιών εκτιμάται ότι θα μείνουν στάσιμες ή θα σημειώσουν μικρή πτώση.

Οι σχολές του Πολυτεχνείου και οι Φυσικομαθηματικές θα έχουν και αυτές πτωτική πορεία, ενώ μόνο οι Στρατιωτικές σχολές και τα τμήματα των σχολών για τα Σώματα Ασφαλείας και την Πυροσβεστική αποτελούν διαχρονικά ασφαλές «καταφύγιο» επαγγελματικής αποκατάστασης των υποψηφίων.

Ο ανταγωνισμός για μια θέση στις λεγόμενες περιζήτητες σχολές θα είναι και πάλι μεγάλος ενώ για τις περισσότερες χαμηλόβαθμες σχολές όλων των Πεδίων θα ισχύσει το ότι θα γίνουν πιο απαιτητικές στις βάσεις εισαγωγής τους, ενώ στα περισσότερα Πεδία, οι μεσαίες σχολές θα έχουν μικρή αύξηση ή θα παραμείνουν στα περσινά επίπεδα.