Παιδεία

Άλλαξε η ποινή κοινωφελούς εργασίας των μαθητών για την κατάληψη στο Ρέθυμνο -Θα αγοράσουν βιβλία

Άλλαξε η ποινή κοινωφελούς εργασίας των μαθητών για την κατάληψη στο Ρέθυμνο -Θα αγοράσουν βιβλία
Να αγοράσουν βιβλίο από το χαρτζιλίκι τους για τη βιβλιοθήκη του σχολείου, καλούνται οι τρεις μαθητές  που είχαν καταδικαστεί σε 80 ώρες κοινωνικής εργασίας. Εκδικάστηκε η έφεση σήμερα στα δικαστήρια Ρεθύμνου για την υπόθεση παραπομπής στη δικαιοσύνη, τριών μαθητών που είχαν πραγματοποιήσει κατάληψη τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Η υπόθεση έχει κάνει το γύρο της χώρας με παρεμβάσεις από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μέχρι τον υπουργό παιδείας και βουλευτές.

Χαιρετίζουν την αλλαγή της ποινής, εκφράζουν όμως και τις επιφυλάξεις τους, γονείς και καθηγητές του Ρεθύμνου, όσον αφορά την καταδίκη των μαθητών που είχαν προχωρήσει σε κατάληψη τον περασμένο Σεπτέμβρη. Ναι μεν η τωρινή ποινή της αγοράς βιβλίων είναι παιδαγωγικά αποδεκτή από την ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, ωστόσο σύμφωνα με το neakriti.gr εκφράζεται η ανησυχία, δια της προέδρου, Δέσποινας Νικολάου, ότι παραμένει ανοιχτή η πόρτα δίωξης μαθητών στο μέλλον.

Το θέμα για την ΕΛΜΕ Ρεθύμνου είναι να τυγχάνουν αυτές οι περιπτώσεις ιδιαίτερης μεταχείρισης με την ευαισθησία που επιβάλει η ηλικία των μαθητών και όχι επιβολή αναμορφωτικών ποινών δια της κοινωνικής εργασίας, με τη Δέσποινα Νικολάου να εξηγεί ότι οι ανήλικοι διώχθηκαν για καταστροφή δημόσιας περιουσίας που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήταν παρά ένα λουκέτο.

Ο διευθυντής του σχολείου εν τέλει δε διεγράφη από την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.