Παιδεία

Εγγραφές σε Δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία: Ακόμη και με λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας ή ρεύματος η απόδειξη μόνιμης κατοικίας

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Αποδεκτός για τις εγγραφές στα Δημοτικά σχολεία και τα Νηπιαγωγεία είναι είτε ο λογαριασμός κινητής τηλεφωνίας είτε ο λογαριασμός παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας για την απόδειξη μόνιμης κατοικίας σύμφωνα με νέα εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας

Σε απάντηση ερωτημάτων σχετικά με τα δικαιολογητικά των εγγραφών που αφορούν στη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας των γονέων - κηδεμόνων οι οποίοι αιτούνται την εγγραφή των παιδιώ τους σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2020-2021, διευκρινίζεται από το υπουργείο Παιδείας ότι σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η προσκόμιση αποδεικτικών διεύθυνσης μόνιμης κατοικίας, όπως αυτά αναφέρονται στις ως άνω σχετικές εγκυκλίους (λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο), οι Διευθυντές/ντριες των Δημοτικών Σχολείων και Προϊστάμενοι/νεςΔιευθυντές/ντριες των Νηπιαγωγείων δύνανται να κάνουν δεκτά και αποδεικτικά από ιδιωτικούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας ή παρόχους κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας.

Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση αυτή ο γονέας/κηδεμόνας απαιτείται να προσκομίσει δύο τύπους εκ των προαναφερόμενων δικαιολογητικών (πχ λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας και λογαριασμό παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας, κλπ) που έχουν εκδοθεί στο όνομά του/της προς εγγραφή του τέκνου/τέκνων.

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά από τις 15 έως τις 30 Μαΐου Η υποβολή των αιτήσεων - υπεύθυνων δηλώσεων εγγραφής μπορεί να γίνεται και με ηλεκτρονικά μέσα.

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2020-21, σύμφωνα με τις εγκυκλίους που εκδόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας. H δήλωση εγγραφής σε νηπιαγωγεία και δημοτικά γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr.

Στα δημοτικά, οι εγγραφές θα γίνονται από τις 15 έως και τις 29 Μαΐου. Στην Α΄ Τάξη του δημοτικού θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2014 έως και 31-12-2014.

Στα νηπιαγωγεία, οι ηλεκτρονικές εγγραφές θα μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 30 Μαΐου, ενώ θα μπορούν να φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν το 2015 και 2016. Εγγραφές μετά την 30η Μαΐου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή/ντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι η φοίτηση των νηπίων που συμπληρώνουν ηλικία τεσσάρων(4)ετών είναι υποχρεωτική σε όλους τους δήμους της χώρας.