Παιδεία

Εγγραφές στο ΚΔΑΠ.μεΑ δήμου Ζακύνθου

Εγγραφές στο ΚΔΑΠ.μεΑ δήμου Ζακύνθου
Εγγραφές στο ΚΔΑΠ.μεΑ δήμου Ζακύνθου Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ζακύνθου «Κ.Ε.ΔΗ.Ζ.» ίδρυσε και λειτούργησε για 1η φορά στη Ζάκυνθο, Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.μεΑ) με τον διακριτικό τίτλο «Ιωάννης Βαρδακαστάνης»

Το Κέντρο ξεκίνησε να λειτουργεί μετά από σκληρή δουλειά και κόπο, στο χώρο του Ειδικού Σχολείου στην Μπόχαλη, τον Μάρτιο του 2013, εξασφαλίζοντας την χρηματοδότησή του μέσω του ΕΣΠΑ, στα πλαίσια της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής». Στο Κ.Δ.Α.Π.μεΑ συμμετέχουν 22 παιδιά και άτομα με αναπηρία όπου τους παρέχονται καθημερινά υπηρεσίες μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου καθώς και τα Σάββατα, ενώ το καλοκαίρι και την περίοδο των διακοπών η παρακολούθηση των δραστηριοτήτων γίνεται τα πρωινά.

Στόχος του επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού του Κ.Δ.Α.Π. μεΑ είναι η Ασφαλής απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των ατόμων με αναπηρίες, με την ανάπτυξη προσωπικής ή ομαδικής δραστηριότητας

Ατομική εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρίες πάνω σε θέματα αυτοεξυπηρέτησης (διατροφή, καθαριότητα, υγιεινή)

Ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων

Υλοποίηση προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωγίας, άσκησης λόγου, άθλησης και σωματικής αγωγής

Ανάπτυξη φιλικών δεσμών και κοινωνικών σχέσεων

Εκπαίδευση & υποστήριξη των μελών της οικογένειας στην κατάλληλη αντιμετώπιση των εξειδικευμένων αναγκών φροντίδας και εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρίες

Η λειτουργία της δομής μέχρι τώρα έχει φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμη στα ίδια τα παιδιά αλλά και στους γονείς, καθώς διευκολύνει τις μητέρες στην ένταξη τους στην αγορά εργασίας και στην παραμονή τους σε αυτή, στόχος και του χρηματοδοτούμενου προγράμματος.

Για την νέα σχολική περίοδο 2014-2015, η Κ.Ε.ΔΗ.Ζ. θα λάβει εκ νέου μέρος στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για την λειτουργία του Κέντρου, προσπαθώντας παράλληλα να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Καλούμε ΟΛΕΣ τις ΜΗΤΕΡΕΣ καθώς και τους χήρους ΑΝΔΡΕΣ ή τους κηδεμόνες που έχουν με δικαστική απόφαση την επιμέλεια των τέκνων, να εγγράψουν τα παιδιά τους (ανήλικα είτε ενήλικα, ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας) με ποσοστό αναπηρίας 35% και άνω για να παρακολουθήσουν εντελώς ΔΩΡΕΑΝ τα μαθήματα και τις δραστηριότητες του Κ.Δ.Α.Π. μεΑ «Ιωάννης Βαρδακαστάνης».

Για περαιτέρω πληροφορίες & δικαιολογητικά:

Τηλέφωνο: 26950-48199 (μεταξύ 09:00-13:00) ή 6974421541

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Υπεύθυνη: Κούτση Διονυσία

Ημερομηνία υποβολής αιτήσεων:  έως 28 Ιουλίου 2014