Παιδεία

Η ΕΕΤΑΑ για την κάλυψη θέσεων από τις επιλαχούσες του ΕΣΠΑ

Η ΕΕΤΑΑ για την κάλυψη θέσεων από τις επιλαχούσες του ΕΣΠΑ Η ΕΕΤΑΑ για την κάλυψη θέσεων από τις επιλαχούσες του ΕΣΠΑ
Η ΕΕΤΑΑ για την κάλυψη θέσεων από τις επιλαχούσες του ΕΣΠΑ Εκδόθηκε η πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ για τους Βρεφικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας και Παιδικούς Σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2014-2015 που επιθυμούν και έχουν την δυνατότητα να καλύψουν επιπλέον θέσεις. Να υπενθυμίσουμε ότι με την νέα χρηματοδότηση του προγράμματος θα καλυφθούν περίπου 10.000 παιδιά απο τις επιλαχούσες μητέρες του προγράμματος του ΕΣΠΑ

Η ΕΕΤΑΑ ,όπως ήδη άλλωστε είναι γνωστό, ανακοινώνει ότι τα συναρμόδια Υπουργεία Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Εσωτερικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, θα χρηματοδοτήσουν Πρόγραμμα μόνον από Εθνικούς Πόρους κατά την φετινή σχολική χρονιά 2014-2015, που θα αφορά στους ανωτέρω Φορείς/Δομές  και συγκεκριμένα Βρεφικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας και Παιδικούς Σταθμούς, καθώς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, για την εξυπηρέτηση παιδιών των επιλαχουσών μητέρων και των επιλαχουσών πατέρων ή των επιλαχόντων πατέρων (χήρων ή που έχουν την δικαστική επιμέλεια των παιδιών τους).

Η χρηματοδότηση θα είναι συνολικού ύψους 23 εκατ € και θα αφορά σε παιδιά, που θα εισαχθούν σε Βρεφικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας και Παιδικούς Σταθμούς, με τους ίδιους όρους που ισχύουν στην Πρόσκληση 1551/2.7.2014 της ΕΕΤΑΑ

Η διάρκεια του συγκεκριμένου Προγράμματος θα είναι συνολικά για 10 μήνες (1.10.2014 – 31.7.2015) και θα υλοποιηθεί βάσει ιδιαίτερης σύμβασης μεταξύ της ΕΕΤΑΑ και των Φορέων / Δομών.

Τα αναφερόμενα στην Πρόσκληση ποσά ανά ωφελούμενη/ο καλύπτουν το συνολικό κόστος των προσφερόμενων υπηρεσιών μειούμενα κατά 1/11, όπως αυτές προβλέπονται στην ανωτέρω Πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ
Για την χρηματοδότηση θα αξιοποιηθεί ο κατάλογος της ΕΕΤΑΑ, που αφορά στις επιλαχούσες/επιλαχόντες του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2014-2015 και θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες παρακολούθησης, που προβλέπονται στο ως άνω Πρόγραμμα.

Όλες οι πληρωμές θα γίνονται από την ΕΕΤΑΑ σε τέσσερις δόσεις, ενώ το φυσικό αντικείμενο προσδιορίζεται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες του ως άνω Προγράμματος και θα διενεργούνται έλεγχοι, όπως και στο συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα.

Στο εν λόγω Πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν οι Φορείς/Δομές όλων των Περιφερειών στους οποίους υπάρχουν θέσεις για τις επιλαχούσες/επιλαχόντες, που δεν τοποθετήθηκαν. Η τελική επιλογή των Φορέων/Δομών, που θα συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από Εθνικούς Πόρους  θα αναρτηθεί στο site της ΕΕΤΑΑ Α.Ε. (www.eetaa.gr).

Η ΕΕΤΑΑ σημειώνει ότι για το συγκεκριμένο Πρόγραμμα και για τις προσφερόμενες θέσεις δεν ισχύουν τα όρια του 70% της συνολικής δυναμικότητας της Δομής, αλλά θα πρέπει να τηρούνται τα όρια της συνολικής δυναμικότητας της κάθε δομής και τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θα ξεπερνώνται.

Μετά απο λίγες ημερες και αφου ολοκληρωθεί η διαδικασία θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για τις επιλαχούσες μητέρες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα