Παιδεία

Ανοίγει η Τράπεζα Θεμάτων για την β λυκείου

Ανοίγει η Τράπεζα Θεμάτων για την β λυκείου Ανοίγει η Τράπεζα Θεμάτων για την β λυκείου
Ανοίγει η Τράπεζα Θεμάτων για την β λυκείου Την Παρασκευή εκτός απροόπτου θα ανοίξει η Τράπεζα Θεμάτων για τη Β' λυκείου, ενώ έως το τέλος του Νοεμβρίου με υπουργική απόφαση θα ρυθμιστούν όλες οι λεπτομέρειες για τις Πανελλήνιες και τον νέο τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ, που θα εφαρμοστεί το 2015- 2016

Οπως ανέφερε χθες στο «Εθνος» ο υφυπουργός Παιδείας, Α. Δερμεντζόπουλος, «οι ρυθμίσεις των θεμάτων αυτών αποτελούν θέμα πρώτης προτεραιότητας για το υπουργείο και για τον λόγο αυτόν θα επισπευσθούν όλες οι διαδικασίες ώστε άμεσα οι μαθητές και οι οικογένειές τους να έχουν οριστική ενημέρωση για το νέο σύστημα».

 Όχι Λοβέρδου σε αλλαγές στις εξετάσεις και την Τράπεζα Θεμάτων

Ο υπουργός Παιδείας υποστηρίζει τη θέση του ότι δε θα γίνουν αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα και επαναλαμβάνει από το Πρωινό ΑΝΤ1 ότι θα αν συνεχίσουν οι καταλήψεις θα γίνουν αναπληρώσεις των μαθημάτων.

Μιλώντας για το φλέγον ζήτημα της τράπεζας θεμάτων τόνισε ότι δε θα γίνουν αλλαγές και υπερασπίστηκε το σύστημα λέγοντας ότι «η τράπεζα θεμάτων προσπαθεί να αναπτύξει το κριτικό πνεύμα. Είναι θέματα που προσαρμόζονται στη διδακτέα ύλη».

Σημείωσε ότι «η διδακτέα ύλη θα μειωθεί» ότι σε αντίθεση με την περασμένη σχολική χρονιά που η τράπεζα θεμάτων δόθηκε στα σχολεία λίγο πριν τις εξετάσεις, «φέτος θα δοθεί από τώρα και τα θέματα θα είναι προσαρμοσμένα στη διδακτέα ύλη».

Στόχος, υποστήριξε, «είναι να φύγουν οι μαθητές από τα φροντιστήρια».

Σημείωσε τέλος ότι, μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα γίνουν ανακοινώσεις σχετικά με την κάλυψη των κενών στα σχολεία, όπως οι ελλείψεις δασκάλων και καθηγητών, κενά τα οποία θα πρέπει να καλυφθούν «χωρίς λεφτά». Όπως είπε χαρακτηριστικά «γίνονται προσπάθειες εκ του μηδενός».