Παιδεία

Χάνουν το εξάμηνο στο ΤΕΙ Ηλεκτρολόγων

Χάνουν το εξάμηνο στο ΤΕΙ Ηλεκτρολόγων Χάνουν το εξάμηνο στο ΤΕΙ Ηλεκτρολόγων
Χάνουν το εξάμηνο στο ΤΕΙ Ηλεκτρολόγων Την παρέμβαση του πρωθυπουργού προκειμένου να αρθεί η κρίση στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, λόγω της συνεχιζόμενης για έβδομη εβδομάδα κατάληψης που έχει ως αποτέλεσμα να απειλείται το εξάμηνο σπουδών, ζητούν με ανοιχτή επιστολή τους γονείς φοιτητών του τμήματος.

Αιτία της κρίσης αποτελεί η απόφαση του τμήματος να οριστεί όριο δήλωσης μαθημάτων με αναδρομική ισχύ και χωρίς, όπως αναφέρουν οι γονείς, να έχει προηγηθεί η έγκαιρη ενημέρωση των φοιτητών.

«Κρίσιμες αποφάσεις, όπως η συγκεκριμένη, θεωρούμε ότι πρέπει να εντάσσονται σε μία ενιαία πολιτική του ιδρύματος και όχι κάθε τμήματος χωριστά», τονίζουν οι γονείς, ζητώντας την αναστολή του μέτρου. Παράλληλα, απευθυνόμενοι προς τους φοιτητές ζητούν να ανοίξουν το τμήμα, σημειώνοντας ότι πρέπει να αντιληφθούν αφενός «ότι η κατάληψη είναι μια απολύτως καταδικαστέα πρακτική» και αφετέρου «το μέγεθος της ευθύνης που απορρέει από την αδιάλλακτη στάση τους».

πηγη:imerisia.gr