Παιδεία

Το Mediterranean College από το 1977 θέτει τις βάσεις για την ιδιωτική – μη κρατική πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα!

Το Mediterranean College από το 1977 θέτει τις βάσεις για την ιδιωτική – μη κρατική πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα!
Tο Mediterranean College εδώ και 5 δεκαετίες διαθέτει το όραμα αλλά ΚΑΙ τις προϋποθέσεις να πρωταγωνιστήσει στη νέα εποχή των μη κρατικών πανεπιστημίων:

Στην ειδησεογραφία των τελευταίων μηνών κυριαρχεί η αλλαγή του νόμου και τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις για την ίδρυση Μη Κρατικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Μια νέα πραγματικότητα που θέτει «στο μικροσκόπιο» της αναζήτησης των ενδιαφερομένων τα ιδιωτικά ιδρύματα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης που λειτουργούν στη χώρα μας.

Στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται, υπάρχει ένας εκπαιδευτικός φορέας που το 1977 έθεσε τις βάσεις για τη μη κρατική πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα και μέχρι σήμερα εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις.

Πρόκειται για το Mediterranean College, το 1ο ιδιωτικό, αγγλόφωνο πανεπιστημιακό Κολλέγιο στην Ελλάδα (έτος ίδρυσης: 1977).

_Lib2_9b88e.jpg

• Είναι ο 1ος ιδιωτικός εκπαιδευτικός οργανισμός που το 1989 συνέπραξε με πανεπιστήμια του εξωτερικού, προσφέροντας το 1ο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΜΒΑ στην Ελλάδα. Η 1η συνεργασία ακαδημαϊκής δικαιόχρησης (franchise) ακολούθησε το 1992, μέσω της οποίας το Mediterranean College από τότε και έως σήμερα προσφέρει πανεπιστημιακά προγράμματα βρετανικών πανεπιστημίων με σπουδές εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, διασφαλίζοντας τα υψηλότερα standards ποιότητας.

Οι διεθνείς εκπαιδευτικές συνεργασίες αποτελούν την πεμπτουσία του νόμου περί ίδρυσης και λειτουργίας μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

• Είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός που στο Ακαδημαϊκό του Συμβούλιο έχουν διατελέσει μέλη προσωπικότητες παγκόσμιου βεληνεκούς, όπως ο κορυφαίος διανοητής και φιλόσοφος Noam Chomsky. Τόσο ο Noam Chomsky όσο και η Graciela Chichilnisky, καθηγήτρια Μαθηματικών & Οικονομικών του Columbia University, Αρχιτέκτων του Πρωτοκόλλου του Κιότο, πραγματοποίησαν ανοιχτές διαλέξεις στην Ελλάδα ως μέλη του του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Κολλεγίου.

• Είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός που από το 1995 μέχρι σήμερα εργάζεται αδιάκοπα για να καταστεί η χώρα μας ‘Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης’, διοργανώνοντας συνέδρια, συμμετέχοντας σε διεθνείς εκθέσεις εκπαίδευσης, εκδίδοντας σχετικές μελέτες και βιβλία – όλα με στόχο την προσέλκυση αλλοδαπών φοιτητών στην Ελλάδα.

Το όραμα του Mediterranean College για την εκπαιδευτική εξωστρέφεια της χώρας αποτελεί βασικό άξονα της Πολιτείας για την ψήφιση του νόμου περί μη κρατικών πανεπιστημίων.

• Είναι ο μοναδικός ιδιωτικός εκπαιδευτικός οργανισμός στην Ελλάδα που από το 2022 είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων.

Το Όραμα γίνεται Πραγματικότητα!

DSCF3620-HDR_a4a10.jpg

Γιατί το Mediterranean College εδώ και 5 δεκαετίες διαθέτει το όραμα αλλά ΚΑΙ τις προϋποθέσεις να πρωταγωνιστήσει στη νέα εποχή των μη κρατικών πανεπιστημίων:

• Διαθέτει την πλέον μακρόχρονη εμπειρία στις διεθνείς ακαδημαϊκές συνεργασίες, ενώ από το 2010 διατηρεί στρατηγική, πολυεπίπεδη συνεργασία franchise με το University of Derby, ένα από τα καλύτερα βρετανικά πανεπιστήμια (TEF Gold 2023,TOP50 Guardian University Guide 2023).

• Προσφέρει προγράμματα σπουδών που ανανεώνονται συνεχώς, διασυνδέονται και πιστοποιούνται από κορυφαίους επαγγελματικούς φορείς στην Ευρώπη, όπως το Chartered Management Institute (CMI), το Institute of Hospitality (IoH), το British Association of Counselling & Psychotherapy (BACP), το British Computing Society (BCS), το British Association of Sports & Exercise Science (BASES), κ.α.

• Λειτουργεί πλήρως εξοπλισμένα campuses στο κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και στη Γλυφάδα, σχεδιασμένα με τα υψηλότερα standards αισθητικής, εργονομίας, προσβασιμότητας, υγιεινής & ασφάλειας, ενώ προσφέρει αναβαθμισμένες ψηφιακές υποδομές & υπηρεσίες στους φοιτητές.

• Επενδύει στο ακαδημαϊκό του προσωπικό, με καθηγητές που έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα στη διδασκαλία και την έρευνα ενώ παράλληλα διαθέτουν επαγγελματική εμπειρία στον κλάδο τους. Το Ακαδημαϊκό & Επιστημονικό Συμβούλιο του Mediterranean College απαρτίζεται από ομότιμους καθηγητές ελληνικών και ευρωπαϊκών πανεπιστημίων.

DSCF6396_5ce53.jpg

• Προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες φοιτητικής μέριμνας & απασχολησιμότητας, διαθέτοντας εξειδικευμένα κέντρα στήριξης, διευρυμένο πρόγραμμα υποτροφιών, οργανωμένο Γραφείο Καριέρας και ένα πρωτοποριακό Σχέδιο Επαγγελματικής Ανάπτυξης – Δικτύωσης – Αποκατάστασης Φοιτητών (MC Employability Scheme®), σε συνεργασία με 500+ επιχειρήσεις και οργανισμούς.

• Προσφέρει διεθνή εκπαιδευτική εμπειρία, έχοντας ήδη στην εκπαιδευτική του κοινότητα φοιτητές από 25+ χώρες του κόσμου και ένα δομημένο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών -από 1 εβδομάδα έως 1 εξάμηνο- στα συνεργαζόμενα βρετανικά πανεπιστήμια.

Mediterranean College: Πολλαπλές Επιλογές – Απεριόριστες Προοπτικές

DSCF3794-HDR_e0df4.jpg

Το Mediterranean College αποτελείται από 9 Ακαδημαϊκές Σχολές και προσφέρει 50+ αναγνωρισμένα Bachelor’s, Master’s - MBA και Professional Doctorate σε περιζήτητους τομείς της αγοράς εργασίας, σε συνεργασία με διακεκριμένα βρετανικά πανεπιστήμια. Επιπλέον, στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Mediterranean Professional Studies παρέχονται 30+ πιστοποιημένα Προγράμματα Επαγγελματικής Εξειδίκευσης, σε συνεργασία με ευρωπαϊκούς φορείς πιστοποίησης.

Επιλέγοντας το Mediterranean College, οι φοιτητές εξασφαλίζουν αναγνωρισμένα πτυχία που απονέμονται απ’ ευθείας από τα συνεργαζόμενα βρετανικά πανεπιστήμια και είναι επαγγελματικά ισοδύναμα των ελληνικών Πανεπιστημίων. Επιπρόσθετα, η διδασκαλία διεξάγεται στα Ελληνικά & Αγγλικά χωρίς προσθήκη προπαρασκευαστικού έτους, ώστε οι απόφοιτοι να καθίστανται δίγλωσσοι επαγγελματίες με διευρυμένες ακαδημαϊκές και επαγγελματικές προοπτικές.

Graduation-Apologistiko-DT_c3e72.jpg

Επικοινωνία

Επικοινώνησε μαζί μας ΕΔΩ.

ΑΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ: 210 8899600
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 2310 287779
www.medcollege.edu.gr

Αθήνα: Πατησίων 94 & Κοδριγκτώνος 13, 10434
Γλυφάδα: Αχιλλέως 33 & Λ. Βουλιαγμένης 65, 16675
Θεσσαλονίκη: Ίωνος Δραγούμη 21, 54625