Παιδεία

Το ελληνικό σχολείο που σάρωσε στον τελικό της Διεθνούς Ολυμπιάδας STEM

Το ελληνικό σχολείο που σάρωσε στον τελικό της Διεθνούς Ολυμπιάδας STEM
Το Διαδραστικό Ευρωπαϊκό Σχολείο συμμετείχε με αξιοσημείωτη επιτυχία στην τελική φάση της Διεθνούς Ολυμπιάδας STEM που πραγματοποιήθηκε στις 10-16/7 στη Χάγη της Ολλανδίας.

Η Διεθνής Ολυμπιάδα STEM είναι ένας αξιόλογος διαγωνισμός που συγκεντρώνει τα πιο έξυπνα, νεαρά μυαλά παγκοσμίως για να διαγωνιστούν σε διάφορους κλάδους STEM. Η εκδήλωση στοχεύει στην προώθηση της αριστείας στις επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά, ενθαρρύνοντας τους μαθητές να ξεπεράσουν τα όρια της καινοτομίας και της ανακάλυψης.

Εκπροσωπώντας την Ελλάδα, η ομάδα του ΔΕΣ, αποτελούμενη από 9 μαθητές ταξίδεψε στη Χάγη και διαγωνίστηκε με μαθητές από 30 χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας, προχωρώντας με επιτυχία στον μεγάλο τελικό!

«Οι μαθητές μας, πραγματικά οι καλύτεροι από τους καλύτερους, επέδειξαν απαράμιλλη ικανότητα και αφοσίωση στα μαθηματικά, τις θετικές επιστήμες και τον προγραμματισμό. Οι ικανότητες, η διάνοια τους και το εμπλουτισμένο, διαφοροποιημένο πρόγραμμα του σχολείου μας συνέβαλαν στο να ξεχωρίσουν ανάμεσα σε χιλιάδες υποψηφίους και να επιστρέψουν στην Ελλάδα με 14 μετάλλια, αποδεικνύοντας ότι ένα ενισχυμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα οδηγεί τα νεαρά, λαμπρά μυαλά στην ακαδημαϊκή αριστεία», αναφέρεται σε σχετικό Δελτίο Τύπου.

«Με μεγάλο ενθουσιασμό ανακοινώνουμε την κατανομή των μεταλλίων που κατέκτησαν τα παιδιά μας στον μεγάλο τελικό:

Κατανομή μεταλλίων:

  • Μαθηματικά: 6 Μετάλλια
  • Επιστήμες: 2 Μετάλλια
  • Προγραμματισμός- Coding : 4 Μετάλλια
  • Αγγλικά Hi-Lingua 1 μετάλλιο
  • Νικητές διαδικτυακών εξετάσεων 1 μετάλλιο»

FINAL_1_ad2aa.jpeg

Η ομάδα εκπαιδευτικών και γονέων που συνόδεψαν τους μαθητές στον διαγωνισμό βίωσαν μεγάλη συγκίνηση και υπερηφάνεια. Σε δήλωση τους υπογράμμισαν ότι «μέσα από τις διακρίσεις αυτές αποδεικνύεται περίτρανα τόσο η ποιότητα του εκπαιδευτικού προγράμματος όσο και η δέσμευση του DES να καλλιεργήσει μια σταθερή βάση στην εκπαίδευση STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά) και να καλλιεργήσει τα ταλέντα των μελλοντικών ηγετών μας».

Από την άλλη πλευρά, οι συμμετέχοντες μαθητές βίωσαν μεγάλη υπερηφάνεια καθώς εκπροσώπησαν επάξια την Ελλάδα και το σχολείο τους και κατάφεραν υψηλές επιδόσεις.

Το ΔΕΣ είναι ένα δίγλωσσο, διεθνές, εκπαιδευτικό ίδρυμα στον δήμο της Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, αφιερωμένο στην παροχή εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας και στην καλλιέργεια του πάθους για μάθηση στους μαθητές. Με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση STEM, το σχολείο εξοπλίζει τους μαθητές με τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις για να διαπρέψουν σε έναν ταχέως εξελισσόμενο κόσμο.

{https://www.youtube.com/watch?v=vkqYYxjN5xQ&t=193s}