Παιδεία

ΜΑΤ έριξαν χημικά στους εκπαιδευτικούς - Καλή σχολική χρονιά στον Υπουργό Παιδείας και καταστολής «εύχονται» οι γονείς

ΜΑΤ έριξαν χημικά στους εκπαιδευτικούς - Καλή σχολική χρονιά στον Υπουργό Παιδείας και καταστολής «εύχονται» οι γονείς
Η απάντηση στην διαμαρτυρία για τις συγχωνεύσεις τμημάτων ήταν χημικά και ξύλο από τα ΜΑΤ σε εκπαιδευτικούς και γονείς.

Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα έχοντας στο πλευρό της τους γονείς αλλά και τους μαθητές έδωσε χθες το παρών στην πορεία διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας με κεντρικό αίτημα να αποσυρθούν οι συγχωνεύσεις τμημάτων που αποφασίστηκαν εν μια νυκτί. 

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας), ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) και ΠΟΣΕΕΠΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής) και της ΑΣΓΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας), έπειτα από κάλεσμα, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας και δέχθηκαν χημικά και χτυπήματα με γκλοπ από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Όπως καταγγέλλεται όταν αντιπροσωπία εκπαιδευτικών προσπάθησε να εισέλθει στον προαύλιο χώρο του υπουργείου για να συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας, δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο προχώρησαν σε ρίψη δακρυγόνων εναντίον τους, ενώ στη συνέχεια τους απώθησαν και τους χτύπησαν με γκλοπ.

4369584 fb82d

4369567 2724c

ΔΟΕ: Η καταστολή στους εκπαιδευτικούς είναι η πραγματική όψη της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της Κυβέρνησης 

«Θεωρούμε απαράδεκτη την πεισματική άρνηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘΑ να συναντήσει τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης. 

Ο κρυπτόμενος, για άλλη μια φορά, κ. Πιερρακάκης ενώ βρισκόταν στο Υπουργείο Παιδείας το «έσκασε» κυριολεκτικά από τη πίσω πόρτα για να μη συναντήσει τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των γονιών. Είναι προφανές ότι Κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ δεν διατίθενται να δώσουν καμία ουσιαστική λύση στα εκρηκτικά προβλήματα των σχολείων που ξεκινούν σε λίγες ημέρες.

Η σημερινή επιχείρηση καταστολής, οι διώξεις και οι απειλές στους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται είναι η πραγματική όψη της αντιεκπαιδευτικής – αντιπαιδαγωγικής πολιτικής της Κυβέρνησης που συνεχίζεται και εντείνεται. Είναι πολιτική επιλογή τους η συγχώνευση 1.000 και πλέον τμημάτων στα Δημοτικά και το στοίβαγμα μαθητών σε 25αρια τμήματα.

Δεν υπάρχει καμία μέριμνα της πολιτείας για τις εικόνες ντροπής χιλιάδων συναδέλφων που δεν μπορούν να βρουν στέγη και να ανταπεξέλθουν οικονομικά με τα 776 € μισθό το μήνα. Δεν έχουν να παρουσιάσουν κανένα μέτρο για τις επικίνδυνες, σε πολλές περιπτώσεις, σχολικές υποδομές, τις τάξεις κλουβιά και τα κοντέινερ που κάνουν μάθημα οι μαθητές/τριες μας και οι συνάδελφοι/ισσες μας.

Απάντηση στον αυταρχικό δρόμο της Κυβέρνησης αποτελούν οι δυναμικές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών του επόμενου διαστήματος μαζί με μαθητές/τριες και γονείς για να ακυρωθούν όλες οι συγχωνεύσεις τμημάτων, να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς και να παρθούν μέτρα για τις σχολικές υποδομές.» τονίζεται σε ανακοίνωση της ΔΟΕ.

4369573 d813c

Το «κατηγορώ» των γονιών για την χθεσινή απρόκλητη επίθεση έξω από το Υπουργείο Παιδείας

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής καταγγέλει τα όσα συνέβησαν χθες το απόγευμα έξω από το Υπουργείο Παιδείας και παράλληλα σχολιάζει σκωπτικά τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες για τις οποίες πανηγυρίζει η ηγεσία του Υπουργείου.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «Είναι δυνατόν τα σχολεία μας να είναι ασυντήρητα και στο έλεος των καιρικών συνθηκών και ο Υπουργός να μας μιλάει για ψηφιακή αναβάθμιση και καθρεφτάκια για ιθαγενείς; Είναι δυνατόν οι οικογένειες να στενάζουν από την ακρίβεια και να σκέφτονται πως θα στηρίξουν τα παιδιά τους και η κυβέρνηση να μας μιλάει για μαθητικά καλάθια; Είναι δυνατόν να ξεκινά σε λίγες μέρες η σχολική χρονιά και το Υπουργείο να ετοιμάζεται, όπου δεν πρόλαβε τα προηγούμενα χρόνια, να στοιβάξει 25-29 μαθητές ανά τάξη, αγνοώντας ακόμα και τον μεγάλο αριθμό παιδιών με μαθησιακές και άλλες δυσκολίες; Να παραβλέπει ακόμη και τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας που προβλέπει ο νόμος για τα τετραγωνικά μέτρα που πρέπει να έχουν οι σχολικές αίθουσες (2τ.μ. ανά μαθητή);Ε ναι, αυτό το Υπουργείο τα κάνει όλα δυνατά!»

Μάλιστα οι γονείς που δέχθηκαν την επίθεση των ΜΑΤ με χημικά καταδικάζουν το συμβάν και τονίζουν ότι το Υπουργείο Παιδείας από τη μια επιδιώκει να εκδιώξει περιστατικά βίας και από την άλλη εκείνο δίνει το παράδειγμα, επιτρέποντας να χτυπηθούν εκπαιδευτικοί και γονείς. Στην ανακοίνωσή τους γράφουν «Χτύπησαν με χημικά τη συγκέντρωση εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών έξω από το Υπουργείο. Μια συγκέντρωση που επίκεντρο είχε τις αγωνίες χιλιάδων γονιών, χιλιάδων εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα για το πως θα γίνει μάθημα μέσα σε σαρδελοποιημένες αίθουσες. Για το πως θα βοηθήσουν τα παιδιά με ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες να προχωρήσουν μαζί με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους. Καταγγέλλουμε τη στάση του Υπουργείου να επιτεθεί απέναντι σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς που ζήτησαν συνάντηση μαζί του για να του εκθέσουν όλα τα παραπάνω.Καλή αγωνιστική χρονιά σε όλους,  και στον Υπουργό που «παίρνει» μέτρα για την βία στα σχολεία ενώ είναι ο πρώτος που, πριν ακόμα ξεκινήσουν τα σχολεία, δε δίστασε να ρίξει χημικά και να χτυπήσει με γκλομπς, γονείς και εκπαιδευτικούς, παρόλο που βρισκόταν στο χώρο και μικρά παιδιά!».