Παιδεία

Χωρίς τέλος τα «λουκέτα» στα σχολεία - Κλείνουν 32 στην Δυτική Ελλάδα

Χωρίς τέλος τα «λουκέτα» στα σχολεία - Κλείνουν 32 στην Δυτική Ελλάδα
Πάνω από 200 σχολεία σε όλη την Ελλάδα έβαλαν λουκέτο φέτος, ελλείψει μαθητών, δείτε ποια έκλεισαν στη Δυτική Ελλάδα.

Η φετινή σχολική χρονιά σημαδεύεται από τα αλλεπάλληλα λουκέτα σε σχολεία ελλείψει μαθητών αλλά και από τις αιφνιδιαστικές μαζικές συγχωνεύσεις τμημάτων, με την εκπαιδευτική αλλά και μαθητική κοινότητα να βρίσκεται σε αναβρασμό.

Αλγεινή εντύπωση στην έναρξη της σχολικής χρονιάς προκαλεί το γεγονός ότι την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα σχολεία της ψηφιακής εποχής, εκατοντάδες σχολικές μονάδες στην περιφέρεια – κυρίως νηπιαγωγεία και δημοτικά – βάζουν λουκέτο. Οι λόγοι που οδηγούν στην αναστολή λειτουργίας αυτών των σχολείων όπως αναφέρονται και στις αντίστοιχες αποφάσεις των Περιφερειών είναι ο μικρός αριθμός μαθητών, οι μηδενικές εγγραφές, ενώ δεν απουσιάζουν και οι αναφορές για «αναστολή από την ίδρυσή του, λόγω έλλειψης διδακτηρίου» και «αναστολή λόγω ακατάλληλης υποδομής».

Με ΦΕΚ που εξέδωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνει τη λίστα με τα 32 Νηπιαγωγεία και Δημοτικά που δεν θα λειτουργήσουν το τρέχον σχολικό έτος 2024-25 σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία λόγω έλλειψης ή περιορισμένου αριθμού μαθητικού δυναμικού. Ειδικότερα, πρόκειται για 9 Δημοτικά και 23 Νηπιαγωγεία.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα με 32 σχολεία που βάζουν λουκέτο στην Δυτική Ελλάδα

sxoleia loyketo c0282

Δείτε το ΦΕΚ εδώ