Παιδεία

Σχολεία: Οι μαθητές θα μυηθούν σε μπριτζ, ράγκμπι, πυγμαχία και σούμο τη φετινή χρονιά

Σχολεία: Οι μαθητές θα μυηθούν σε μπριτζ, ράγκμπι, πυγμαχία και σούμο τη φετινή χρονιά
Η λίστα με τα διαθέσιμα αθλήματα που μπορούν να γνωρίσουν και να εξασκηθούν οι μαθητές όλων των τάξεων.

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε και στόχος του Υπουργείου Παιδείας είναι και τη φετινή χρονιά οι μαθητές να γνωρίσουν μια σειρά από αθλήματα και να μηυθούν στο αθλητικό ιδεώδες μέσα από την επαφή και τη γνωριμία τους με εκπροσώπους αθλητικών ομοσπονδιών.

Εκτός από τα γνωστά και διαδεδομένα αθλήματα και στο πλαίσιο της διάδοσης του αθλητικού πνεύματος και του Ολυμπιακού/Παραολυμπιακού κινήματος στην Ελλάδα οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν μεταξύ άλλων τις βασικές αρχές σε αθλήματα όπως γκολφ, ράγκμπι, πυγμαχίας, σούμο, τσιρλίντινγκ, διελκυστίνδα, μουάιτάι, μπριτζ, τροχοσανίδα από εκπροσώπους των ανωτέρω ομοσπονδιών. 

Ειδικότερα, εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής, κλάδου ΠΕ11, πιστοποιημένοι προπονητές και πιστοποιημένες προπονήτριες καθώς και διακριθέντες αθλητές και διακριθείσες αθλήτριες των εγκεκριμμένων ομοσπονδιών δύνανται να επισκεφθούν τα σχολεία και να μιλήσουν στους μαθητές για την ιστορία, τον τρόπο διεξαγωγής και τους κανονισμούς του κάθε αθλήματος που εκπροσωπούν. 

Επισημαίνεται, ότι η είσοδος των εκπροσώπων των αναγνωρισμένων Αθλητικών Ομοσπονδιών και Φορέων στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2024-2025, επιτρέπεται υπό τις παρακάτω προϋποθέσεις:

• Η συμμετοχή των μαθητών/-τριών στις εν λόγω ενημερώσεις να είναι προαιρετική, χωρίς οικονομική επιβάρυνση και να πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων και Διδασκουσών και σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία.

• Να μην παρακωλύεται η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

• Οι μαθητές/-τριες μπορούν να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες, εάν έχουν προσκομίσει συμπληρωμένο και σε ισχύ το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).

• Η συμμετοχή των μαθητών/-τριών στις ενημερώσεις και στις αθλητικές δραστηριότητες να
γίνεται με την ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.

• Να παρίσταται υποχρεωτικά εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής ορισμένος/η από τον/τη Διευθυντή/-ντρια της σχολικής μονάδας.

• Να τηρείται το θεσμικό πλαίσιο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων/-ουσών μαθητών/-τριών και εκπαιδευτικών, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

• Να μην επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η φωτογράφιση, βιντεοσκόπηση και η μαγνητοφώνηση των συμμετεχόντων/-ουσών μαθητών/-τριών.

• Να μην προκύπτει από τη δράση με οποιονδήποτε τρόπο άμεση ή έμμεση διαφήμιση εταιριών,
προϊόντων, φορέων και υπηρεσιών, όπως διανομή διαφημιστικού υλικού.

Η λίστα με τα 55 αθλήματα που μπορούν να γνωρίσουν οι μαθητές στις τάξεις

sxoleia athlimata 1 ff58e

sxoleia athlimata 2 9ed02

NETWORK