Παιδεία

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα 2024

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα 2024
Χριστούγεννα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία και πότε επιστρέφουν οι μαθητές στα θρανία.

Η σχολική χρονιά 2024-25 έχει ξεκινήσει για τα καλά με τους μαθητές όλων των βαθμίδων να δίνουν καθημερινά το παρών στα σχολεία και να παρακολουθούν το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων εν μέσω αντιδράσεων και δυσφορίας για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων. 

Παρολαυτά οι μαθητές πάντα έχουν το νου τους στις σχολικές αργίες που τους δίνουν ευκαιρίες ανάπαυλας και αποχής από τα μαθητικά τους καθήκοντα. Η πρώτη σχολική αργία της φετινής χρονιάς είναι ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου που χαρίζει ένα τετραήμερο. Ειδικότερα, ο εορτασμός της πέφτει Δευτέρα όμως τα σχολεία θα την γιορτάσουν την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου με σχολικές γιορτές. Ο εορτασμός της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου πέφτει την Κυριακή 17 Νοεμβρίου οπότε για τα σχολεία έρχεται ένα ακόμη τριήμερο αφού η καθιερωμένη σχολική γιορτή θα γίνει την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου.

Σχολεία 2024: Πότε κλείνουν για τις διακοπές των Χριστουγέννων

Αμέσως μετά τις παραπάνω σχολικές αργίες είναι η ώρα του εορτασμού για τα Χριστούγεννα 2024. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος σύμφωνα με τον επίσημο προγραμματισμό από πλευράς Υπουργείου Παιδείας τα σχολεία αναμένεται να κλείσουν δύο μέρες πριν την παραμονή των Χριστουγέννων ήτοι στις 23 Δεκεμβρίου.

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα πάνε κανονικά στο σχολείο την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου όπου και θα είναι η τελευταία μέρα μαθημάτων πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Εκείνη την μέρα ανάλογα με τον προγραμματισμό της εκάστοτε σχολικής μονάδας, οι μαθητές μπορεί να κάνουν μάθημα κανονικά σύμφωνα με το πρόγραμμα ή να κάνουν κάποιες ώρες μάθημα και εν συνεχεία θα συμμετάσχουν σε καποια γιορτή εντός του σχολείου ή κάποιο εορταστικό δρώμενο. Τα φετινά Χριστούγεννα πέφτουν Τετάρτη.

Όσον αφορά την επιστροφή των μαθητών στα θρανία αυτή είθισται να γίνεται μετά τα Θεοφάνεια 2024 και την γιορτή του Ιωάννη του Προδρόμου οπότε οι μαθητές θα πάνε κανονικά στα σχολεία την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου.