Παιδεία

H ΔΟΕ ζητάει πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας των εκπαιδευτικών

H ΔΟΕ ζητάει πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας των εκπαιδευτικών Φωτογραφία: intime
Η ΔΟΕ έστειλε επιστολή για να θεσπιστεί δικαίωμα πλήρους μισθολογικής και ασφαλιστικής αναγνώρισης της στρατιωτικής θητείας των εκπαιδευτικών.

Νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να θεσπιστεί το δικαίωμα της πλήρους ασφαλιστικής (χωρίς πρόσθετες εισφορές) καθώς και της βαθμολογικής και μισθολογικής αναγνώρισης της στρατιωτικής θητείας στους εκπαιδευτικούς, ζητά η ΔΟΕ με επιστολή της προς τα Υπουργεία Παιδείας και Εργασίας.

Συγκεκριμένα η επιστολή της η ΔΟΕ αναφέρει:

Είναι γνωστό σε όλους, ότι οι άνδρες συνάδελφοί μας καλούνται, προκειμένου να αναγνωρίσουν ασφαλιστικά την στρατιωτική τους θητεία, να πληρώσουν αρκετές εισφορές.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η στρατιωτική θητεία δεν θεωρείται εξαρτημένη εργασία δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου, ακόμα και στην περίπτωση κατά την οποία προσφέρονται υπηρεσίες, που βασίζονται σε ειδικότητα την οποία κατείχε ο στρατεύσιμος.

Για τον λόγο αυτό οι άνδρες εκπαιδευτικοί καλούνται, προκειμένου να αναγνωρίσουν ασφαλιστικά τη στρατιωτική τους θητεία, να καταβάλουν αρκετές εισφορές.

Η αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας αποτελεί πλέον αναγκαιότητα για κάθε υπάλληλο, προκειμένου να συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης προς συνταξιοδότηση, με αποτέλεσμα να υφίσταται μεγάλη οικονομική επιβάρυνση.

Θεωρούμε πως, ανεξάρτητα από την πλευρά της προσφοράς προς την πατρίδα, το δικαίωμα της πλήρους ασφαλιστικής (χωρίς πρόσθετες εισφορές) καθώς και της βαθμολογικής και μισθολογικής αναγνώρισης της στρατιωτικής θητείας αποτελεί την ελάχιστη ηθική ανταμοιβή των υπηρεσιών των ανδρών συναδέλφων μας.

Στην κατεύθυνση αυτή ζητάμε να προχωρήσετε σε σχετική νομοθετική ρύθμιση.