Παιδεία

Σχολεία: Ανατροπή στο ολοήμερο - Νέα οδηγία για τις απουσίες

Σχολεία: Ανατροπή στο ολοήμερο - Νέα οδηγία για τις απουσίες
Τι ισχύει για τις απουσίες και το ολοήμερο πρόγραμμα στα σχολεία.

Μια άγνωστη παράμετρος που πρέπει να προσέξουν οι γονείς μαθητών που παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα σε Δημοτικό και Νηπιαγωγείο είναι το γεγονός ότι φέτος θα καταχωρίζονται απουσίες ηλεκτρονικά.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που στάλθηκε στα σχολεία από την φετινή σχολική χρονιά πλέον θα υπάρχει παρουσιολόγιο ολοήμερου προγράμματος καθώς και Πρωινής Ζώνης/Πρόωρης Υποδοχής μεσω myschool. Όπως διευκρινίζεται το παρουσιολόγιο θα αναρτάται σε ειδική κατηγορία του πληροφοριακού συστήματος myschool και θα συμπληρώνεται καθημερινά από τον υπεύθυνο για τη λειτουργία του Ολοήμερου και Πρωινής Ζώνης/Πρόωρης Υποδοχής.Η αναδρομική συμπλήρωση των παρουσιών θα
διαφοροποιείται ανάλογα με τις οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

Αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα είναι δυνατή η καταχώρηση μέχρι 5 ημερολογιακές ημέρες αναδρομικά, σημερινή εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι η δυνατότητα αναδρομικής συμπλήρωσης της αντίστοιχης φόρμας, θα είναι διαθέσιμη έως και 30/09/2024.

Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο 2024-25: Η μεγάλη αλλαγή στο ωράριο

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από την φετινή χρονιά οι μαθητές του Ολοήμερου Προγράμματος στα Δημοτικά έχουν μια σημαντική αλλαγή και στο ωράριο αποχώρησης. Ειδικότερα, οι μαθητές Δημοτικού που παρακολουθούν το πρόγραμμα του Αναβαθμισμένου Ολοήμερου μπορούν να σχολάνε απο αυτό και στις 14:55 με το πέρας της 1ης διδακτικής ώρας της 2ης ζώνης. Υπενθυμίζεται πως μέχρι και την περσινή σχολική χρονιά η δυνατή αποχώρηση των μαθητών ήταν είτε στις 15:50, με το πέρας της δεύτερης διδακτικής ώρας της 2ης ζώνης, είτε στις 17:30, με τη λήξη του προγράμματος.

Ενώ για τους μαθητές του απλού ολοήμερου προγράμματος η αποχώρηση των μαθητών συνεχίζεται και την φετινή σχολική χρονιά με τα περσινά δεδομένα. Η αποχώρηση των μαθητών του ολοήμερου προγράμματος μπορεί να γίνει:

Με τη λήξη του ολοήμερου προγράμματος (16:00),

Με τη λήξη της 2ης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος (15.00), εφόσον έχει συμπεριληφθεί στην αρχική δήλωση εγγραφής.

Η αποχώρηση των μαθητών γίνεται με ευθύνη του εκάστοτε υπεύθυνου λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος, ο οποίος αποχωρεί μετά τη λήξη του (16:00), ασχέτως αν ασκεί διδακτικά καθήκοντα στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα.