Παιδεία

Σχολεία: Το πρώτο τετραήμερο χωρίς μαθήματα φέρνει χαμόγελα στους μαθητές

Σχολεία: Το πρώτο τετραήμερο χωρίς μαθήματα φέρνει χαμόγελα στους μαθητές
Καλά νέα για τους μαθητές που δεν θα έχουν μαθήματα για τέσσερις μέρες.

Οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία μετά την ανάπαυλα από τα μαθήματα λόγω Πανελλήνιας Μέρας Αθλητισμού και ήδη μετράνε αντίστροφα για την επόμενη σχολική αργία που είναι ιδιαιτέρως απλόχερη χαρίζοντάς τους ένα τετραήμερο ξεκούρασης.

Η 28η Οκτωβρίου είναι το πρώτο τετράημερο της φετινής σχολικής χρονιάς 

Η σχολική αργία που αναφερόμαστε δεν είναι άλλη από τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου που φέτος συνεπάγεται με αποχή από τα σχολικά μαθήματα για δυο μέρες πρακτικά αλλά τέσσερις επί της ουσίας αφού μεσολαβεί και σαββατοκύριακο. Ειδικότερα, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου  θα γίνει η καθιερωμένη σχολική γιορτή για την εθνική γιορτής της 28ης Οκτωβρίου. Η ημέρα της εθνικής επετείου τιμάται την Δευτέρα με την διεξαγωγή των παρελάσεων όμως στα σχολεία οι γιορτές γίνονται παραμονές της Επετείου. Δεδομένου ότι η 28η πέφτει Δευτέρα τα σχολεία θα την γιορτάσουν υποχρεωτικά Παρασκευή με τους μαθητές μαζί με το σαββατοκύριακο να έχουν στη διάθεσή τους ένα γεμάτο τετραήμερο μακριά από μαθήματα και σχολικές εργασίες.

Η μεγάλη παγίδα στις απουσίες της σχολικής γιορτής της 28ης Οκτωβρίου

Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημάνουμε ότι οι μαθητές θα πρέπει υποχρεωτικά να δώσουν το παρών στην σχολική γιορτή της Παρασκευή 25 Οκτωβρίου καθώς θα τηρηθεί παρουσιολόγιο με τις απουσίες εκείνης της μέρας να μην δικαιολογούνται. Η επισήμανση αυτή έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας που από φέτος υπάρχει επαναφορά αδικαιολόγητων -δικαιολογημένων απουσιών που καθορίζει και την προαγωγή στην επόμενη τάξη. Όπως ορίζει ξεκάθαρα το ΦΕΚ «Απουσία μαθητή από εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις του σχολείου θεωρείται αδικαιολόγητη απουσία από όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα την ημέρα της πραγματοποίησής τους.»