Παιδεία

«Παγώνει» η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

«Παγώνει» η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών «Παγώνει» η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών
«Παγώνει» η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών «Παγώνει» η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών απο την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αφού σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη, η διαδικασία θα καταργηθεί

Ειδικότερα, η προθεσμία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, για τους διευθυντές των σχολείων, είχε, λόγω των εκλογών, παραταθεί έως τις 16 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια, επρόκειτο να ξεκινήσει, για πρώτη φορά, η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Πλέον, το σχέδιο βρίσκεται στον «αέρα».

«Η αξιολόγηση, όπως την ξέραμε, θα καταργηθεί. Θα υπάρξει κάποιου είδους αξιολόγηση, η οποία θα γίνεται από τίμιους εκπαιδευτικούς και μόνο για να δούμε τις αδυναμίες και να ενισχύσουμε τις λειτουργίες. Καμία τιμωρητική διάθεση, μόνο διορθωτική προς το καλύτερο», δήλωσε ο κ. Κουράκης , προσθέτοντας ότι «οι εκπαιδευτικοί περιμένουν καλύτερες μέρες γιατί η ανόρθωση του εκπαιδευτικού είναι βασικός πυλώνας της ανόρθωσης της παιδείας».

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, εξάλλου, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Παιδείας έχει χαρακτηρίσει το ισχύον πλαίσιο της αξιολόγησης «αυταρχικό» και «παράνομο», σημειώνοντας ότι θα αντικατασταθεί από άλλο το οποίο θα έχει ως άξονα την επιμόρφωση και τη στήριξη των εκπαιδευτικών.