Παιδεία

Tο Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ "αποχαιρέτισε" τους σπουδαστές του

Tο Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ "αποχαιρέτισε" τους σπουδαστές του Tο Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ "αποχαιρέτισε" τους σπουδαστές του
Tο Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ "αποχαιρέτισε" τους σπουδαστές του Τους 180 σπουδαστές του από 35 χώρες “αποχαιρέτισε” με την εκδήλωση στο Κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ, το εντατικό θερινό πρόγραμμα του Σχολείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ.

Την ελπίδα ότι οι σπουδαστές θα αποτελέσουν πρεσβευτές της Ελλάδας στις χώρες τους εξέφρασαν στο χαιρετισμό τους η πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας του Σχολείου, Μαρίνα Ματθαιουδάκη και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας. Οι σπουδαστές, εκ των οποίων 77 είναι υπότροφοι, προέρχονται, μεταξύ άλλων, από την Αίγυπτο, την Αρμενία, την Αυστραλία, τη Γαλλία, τη Γεωργία, την Ελβετία, τις ΗΠΑ, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Λευκορωσία, τη Μαλαισία, το Μεξικό, την Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Συρία, την Τουρκία, τη Τυνησία και τη Φινλανδία. Είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη Βεργίνα, τη Χαλκιδική και τα Μετέωρα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα διαδικτυακά προγράμματα εξ αποστάσεως εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας που υλοποιεί το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας, σε επίπεδο Α1 και για πρώτη φορά, Α2.

Στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση, οι σπουδαστές, τραγούδισαν ελληνικά τραγούδια, αλλά και τραγούδια από τις χώρες τους.