Παιδεία

ΠΕΔ- ΚΜ: Λύση για τα παιδιά που έμειναν εκτός από τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ

ΠΕΔ- ΚΜ: Λύση για τα παιδιά που έμειναν εκτός από τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ ΠΕΔ- ΚΜ: Λύση για τα παιδιά που έμειναν εκτός από τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ
ΠΕΔ- ΚΜ: Λύση για τα παιδιά που έμειναν εκτός από τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ Σημαντικά ζητήματα για τη συνέχιση των προγραμμάτων δωρεάν φιλοξενίας παιδιών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ, "βοήθειας στο σπίτι" για ηλικιωμένα και ανήμπορα άτομα και κοινωνικών δομών αντιμετώπισης της φτώχειας μέσω ΕΣΠΑ θέτει ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρική Μακεδονίας (ΠΕΔ- ΚΜ), Λάζαρος Κυρίζογλου, σε επιστολή του στους αρμόδιους υπουργούς με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων τους.

Συγκεκριμένα ο κ. Κυρίζογλου τονίζει ότι με τον τρόπο που υλοποιείται φέτος το πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ πάνω από 40.000 παιδιά θα στερηθούν τη δωρεάν φιλοξενία.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι", σχολιάζει ότι έπρεπε να γίνει όλη η απαραίτητη προεργασία έτσι ώστε να προχωρήσει η συμβασιοποίησή του με το Ασφαλιστικό Σύστημα, και να μην κινδυνεύουν 100.000 ανήμποροι συμπολίτες μας να βρεθούν στο περιθώριο στερούμενοι τις κρίσιμες υπηρεσίες, και 3.500 εργαζόμενοι να βρεθούν στην ανεργία.

Για τις "Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας", επισημαίνει ότι μετά και τη δεύτερη παράταση που δόθηκε δεν έχει ληφθεί πρόνοια για τη συνέχισή τους με αποτέλεσμα από τις 30/9 118.000 άποροι, άνεργοι, ανασφάλιστοι και χαμηλόμισθοι συνάνθρωποί μας να κινδυνεύουν να εγκαταλειφθούν στη μοίρα τους και 1.112 εργαζόμενοι στην ανεργία.

Η επιστολή του κ. Κυρίζογλου απευθύνεται στους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή και Οικονομίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη, τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση, τον υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο, την αναπληρώτρια υπουργό αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και την αναπληρώτρια υπουργό αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου.

"Ζητάμε, να επιληφθείτε με την δέουσα κοινωνική ευαισθησία των ανωτέρων θεμάτων και να προωθήσετε άμεσα νομοθετικές ή άλλες ρυθμίσεις στο πλαίσιο των προτάσεων μας" τονίζει, κλείνοντας την επιστολή, ο κ. Κυρίζογλου.