Παιδεία

Την άμεση αξιοποίηση των πλεοναζουσών διδακτικών ωρών ζήτησε ο Φίλης

Την άμεση αξιοποίηση των πλεοναζουσών διδακτικών ωρών ζήτησε ο Φίλης Την άμεση αξιοποίηση των πλεοναζουσών διδακτικών ωρών ζήτησε ο Φίλης
Την αναμόρφωση των εβδομαδιαίων προγραμμάτων στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι πλεονάζουσες ώρες, ζητά με έγγραφο που απέστειλε στις περιφερειακές διευθύνσεις και τους σχολικούς συμβούλους της χώρας, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης.

Πρόσφατα ενημερώθηκε η ηγεσία του υπουργείου για την ύπαρξη μεγάλου αριθμού πλεοναζουσών ωρών, οι οποίες δεν αφιερώνονται σε διδακτικό έργο - κάτι που οφείλεται κατά το υπουργείο, σε «σειρά αστοχιών και στρεβλώσεων» στη διαχείριση προσωπικού. Γι' αυτό το λόγο, καλούνται οι σχολικοί σύμβουλοι, σε συνεργασία με τους διευθυντές εκπαίδευσης και τους διευθυντές των σχολείων, να αναμορφώσουν τα εβδομαδιαία ωρολόγια προγράμματα «ώστε να αξιοποιηθούν οι πλεονάζουσες διδακτικές ώρες για την κάλυψη υφιστάμενων κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό».

Παράλληλα, δίδεται προθεσμία μέχρι την 26η Φεβρουαρίου, προκειμένου οι σχολικοί σύμβουλοι να ενημερώσουν την ηγεσία του υπουργείου για την έκβαση των ενεργειών τους.