Παιδεία

Ο Φίλης «απαγορεύει» στους μαθητές να διαδηλώνουν εναντίον των hotspots

Ο Φίλης «απαγορεύει» στους μαθητές να διαδηλώνουν εναντίον των hotspots Ο Φίλης «απαγορεύει» στους μαθητές να διαδηλώνουν εναντίον των hotspots
To υπουργείου Παιδείας, εγκαλεί τους τοπικούς φορείς που διαμαρτύρονται για τη δημιουργία hotspots στην περιοχή τους, γιατί υποστηρίζει πως χρησιμοποιούν τη σχολική κοινότητα.

«Στη χώρα που γέννησε και διέδωσε τον ιερό θεσμό του ασύλου, το κλείσιμο σχολείων και η παρουσία μαθητών σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι ανεπίτρεπτη», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι το υπουργείο δεν θα επιτρέψει καμία ενέργεια που χρησιμοποιεί τους μαθητές ως όργανα της ρητορικής του μίσους και του διχασμού.

Η ηγεσία του υπ. Παιδείας συνεχίζει να ανοίγει μέτωπα τόσο με το δημόσιο όσο και με το ιδιωτικό σχολείο, αφού χθες, μία μόλις μέρα πριν από τη διαμαρτυρία εκπαιδευτικών που θα διεξαχθεί σήμερα έξω από το υπουργείο το μεσημέρι, εστάλη έγγραφο στα στελέχη εκπαίδευσης που κάνει λόγο για αστοχίες και στρεβλώσεις στη διαχείριση του εκπαιδευτικού δυναμικού και ζητά εξορθολογισμό ώστε να καλυφθούν τα κενά.

Ακόμα, το υπουργείο ξανάνοιξε το ζήτημα της αξιολόγησης στα ιδιωτικά σχολεία ζητώντας από τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας να αρχίσουν ελέγχους για τυχόν παράτυπες αξιολογήσεις.

Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων επισημαίνουν ότι η αξιολόγηση αποτελεί κομμάτι της λειτουργίας τους και θα συνεχίσει να γίνεται, καθώς είναι επιθυμία και των ίδιων των εκπαιδευτικών, σχολιάζοντας ότι δεν μπορεί η ηγεσία να προωθεί την αξιολόγηση στα δημόσια σχολεία και να την εμποδίζει στην ιδιωτική εκπαίδευση.