Παιχνίδια Εξουσίας

Προς είσοδο Κασσελάκη στη Βουλή και πριν τις ευρωεκλογές, όλο το παρασκήνιο

Προς είσοδο Κασσελάκη στη Βουλή και πριν τις ευρωεκλογές, όλο το παρασκήνιο Φωτογραφία: eurokinissi
Τι θα γίνει με τον Σωκράτη Φάμελλο μετά την είσοδο του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή, όπου θα προΐσταται και τυπικά της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Εντείνονται τα σενάρια για είσοδο του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή, όπως αποκάλυψαν τα "Παιχνίδια Εξουσίας" (ΕΔΩ) στις 4 Μαρτίου.

Αφορμή των εξελίξεων φέρεται να είναι το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει τη θέση του βουλευτή Επικρατείας ο Όθων Ηλιόπουλος προκειμένου να αφοσιωθεί στα καθήκοντά του στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Απαραίτητη, βεβαίως, προϋπόθεση για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι να παραιτηθούν και οι επιλαχόντες βουλευτές στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ έως την ένατη θέση στην οποία είναι τοποθετημένος ο πρόεδρος του κόμματος. Δηλαδή, κατά σειρά, οι Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλης Καλογήρου, Τζένη Λειβαδάρου, Αθανάσιος Τσακρής και Ζωρζέτα Λάλη.

Ανεξαρτήτως, πάντως, της αφορμής που θα παρουσιαστεί από τυχόν παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου, που ο ίδιος εξακολουθεί να διαψεύδει, είναι φανερό πως θα έπρεπε να εφευρεθεί τρόπος ο πρόεδρος του κόμματος να μπει στη Βουλή σύντομα, καθώς στα τρία χρόνια έως τις εθνικές εκλογές ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορούσε να είναι εξωκοινοβουλευτικός πρόεδρος.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το ενδεχόμενο να γίνει βουλευτής πριν εθνικές εκλογές ο Στ. Κασσελάκης είναι να παραιτηθεί ένας εκ των τριών βουλευτών Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ (Όθων Ηλιόπουλος, Έλενα Ακρίτα -που το αποκλείει- και Ευάγγελος Αποστολάκης) και να παραιτηθούν επίσης και οι πέντε επιλαχόντες στο ψηφοδέλτιο, που αναφέρουμε πιο πάνω.

Σε περίπτωση δε που ο Στέφανος Κασσελάκης μπει στη Βουλή αυτομάτως θα είναι και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που θα σημαίνει ότι θα ανακοινωθεί αυτόματα νέα θέση για τον Σωκράτη Φάμελλο.