Παιχνίδια Εξουσίας

Η κινητικότητα Κικίλια, τα φαβορί στο ΠΑΣΟΚ και η νευρική κρίση στους ευρωβουλευτές της ΝΔ!

Η κινητικότητα Κικίλια, τα φαβορί στο ΠΑΣΟΚ και η νευρική κρίση στους ευρωβουλευτές της ΝΔ!
Οι «σαμαρικοί» στηρίζουν φανατικά Λοβέρδο.

Είναι αλήθεια πως κανείς στη ΝΔ δεν κινείται υπονομευτικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τουλάχιστον από τους υποψηφίους "δελφίνους". Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν κινούνται στο παρασκήνιο. Όλοι παραδέχονται πως ο Νίκος Δένδιας είναι αυτή τη στιγμή, αν δημιουργηθεί θέμα, ο αναμφισβήτητος διάδοχος. Όπως, όμως, μαθαίνουμε αρχίζουν να κινούνται και άλλοι. Όπως πχ ο δημοφιλέστατος Βασίλης Κικίλιας. Με ένα δύσκολο εμπόδιο μπροστά του, καθώς έρχεται καλοκαίρι, με πιθανό όσο ποτέ το ενδεχόμενο μεγάλων πυρκαγιών, τομέα που έχει την ευθύνη. Αν δεν καεί από αυτές, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα είναι μεταξύ των "δελφίνων".

Το ...Χρηματιστήριο της Χαριλάου Τρικούπη

Την ίδια στιγμή οι έρευνες που μεταξύ των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν φαβορί στο δρόμο προς το Στρασβούργο! Ο Γιάννης Μανιάτης, για παράδειγμα, αλλά και ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο Νίκος Παπανδρέου (τρέχει γι΄ αυτόν σε όλη την Ελλάδα και η Τόνια Αντωνίου), αλλά και ο Φίλιππος Σαχινίδης. Καλά δείχνει να πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη Μακεδονία -αλλά όχι στο Λεκανοπέδιο- ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ενώ αν το ΠΑΣΟΚ αυξήσει τα ποσοστά του εκτιμάται ότι θα πλασαριστεί πολύ καλά ο Κώστας Τσουκαλάς, ο γνωστός εργατολόγος που δίνει μεγάλο αγώνα. Έχουμε, όμως, ακόμα χρόνο.

Ο πονοκέφαλος του επικεφαλής

Στη ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύει πως έχει λυμένα τα προβλήματά του όσον αφορά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα που θα προκύψει μετά τις ευρωεκλογές, με την εκ νέου ανάθεση της θέσης του υπευθύνου στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο πρώην πρόεδρος όμως έχει άλλες έννοιες, την επανεκλογή του στις πρώτες θέσεις του "γαλάζιου" ευρωψηφοδελτίου. Αν βγει τέταρτος ή πέμπτος -προσωπικά πιστεύουμε ότι θα βγει πολύ ψηλότερα- ο πρωθυπουργός μάλλον θα πρέπει να ψάχνει για άλλον επικεφαλής. Έτσι είναι πάντα, η κάθε μάχη έχει και τις παρενέργειές της- οι δε ευρωβουλευτές βρίσκονται σε νευρική κρίση, καθώς για μια θέση στο Στρασβούργο η μάχη θα είναι μεγάλη.

Στηρίζουν Ανδρέα!

Το Μαξίμου θα ήθελε τον Ανδρέα Λοβέρδο στην Ευρωβουλή για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι ότι θα συμμετείχε στο κόμμα του Μακρόν, το οποίο πρωτοστατεί σήμερα για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα και ο επικεφαλής των "Δημοκρατών" θα αποτελούσε το αντίβαρο. Όμως οι "Δημοκράτες" παίρνουν ποσοστό από τη ΝΔ και ο Μητσοτάκης τόχει ανάγκη αυτή τη στιγμή, άρα δεν θα είναι χαλαρός ούτε με τον Ανδρέα Λοβέρδο. Εν αντιθέσει με τους "σαμαρικούς" ψηφοφόρους, που κάνουν στο παρασκήνιο αγώνα υπέρ της εκλογής Λοβέρδου στο ευρωκοινοβούλιο!