Παιχνίδια Εξουσίας

Πρωτοβουλία Ραγκούση - Θεοχαρόπουλου: Δημοψήφισμα για ενιαίο κόμμα κεντροαριστεράς

Πρωτοβουλία Ραγκούση - Θεοχαρόπουλου: Δημοψήφισμα για ενιαίο κόμμα κεντροαριστεράς
Ζητούν να ψηφίσουν και τα μέλη και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ - Το αίτημα θα κατατεθεί στην πρώτη συνεδρίαση κομματικού οργάνου - Τι περιλαμβάνει η πρόταση που στηρίζουν και άλλα στελέχη.

Σε μήτρα εξελίξεων αναδεικνύεται το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, καθώς πέραν του ΠΑΣΟΚ ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», οι Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Γιάννης Ραγκούσης αναμένεται στην πρώτη συνεδρίαση κομματικού οργάνου να καταθέσουν πρόταση για την ανάληψη πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία ενός ενιαίου μεγάλου κόμματος της κεντροαριστεράς.

Πρόταση που θα τεθεί σε δημοψήφισμα μεταξύ των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προβλέπεται από το Καταστατικό, και την οποία θα υποστηρίξουν με υπογραφές και άλλα κεντρικά στελέχη της Κουμουνδούρου.

Συγκεκριμένα θα προταθεί η ανάγκη λήψης πρωτοβουλίας για μια μεγάλη παράταξη με κυβερνητική προοπτική μέσω δημοψηφίσματος των μελών και των ψηφοφόρων, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει τις πρωτοβουλίες και να συμμετάσχει ενεργά στις διαδικασίες ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου με στόχο τη δημιουργία ενιαίου και μεγάλου φορέα της κεντροαριστεράς.

Η πρόταση, εφόσον υιοθετηθεί από την ηγεσία και εγκριθεί, θα αφορά αρχικά τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ- επαναλαμβάνουμε όμως, αρχικά.