Παιχνίδια Εξουσίας

Πολάκης: Νέο κόμμα ή θα διεκδικήσει τον ΣΥΡΙΖΑ; Ανοίγει εξ αρχής το παιχνίδι στην Κουμουνδούρου

Πολάκης: Νέο κόμμα ή θα διεκδικήσει τον ΣΥΡΙΖΑ; Ανοίγει εξ αρχής το παιχνίδι στην Κουμουνδούρου
Σωστή κίνηση από τον Κασσελάκη. Τριχοτομημένες πλέον οι δυνάμεις στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όλα τα ενδεχόμενα πλέον ανοιχτά.

Νέα κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει η -σωστή και έγκαιρη αυτή τη φορά- απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον Παύλο Πολάκη!

-Ο πρόεδρος του κόμματος πιστώνεται θετικά την διαγραφή του αψύ Σφακιανού, κάτι που δεν μπόρεσε ούτε ο Αλέξης Τσίπρας στα ντουζένια του, ταυτόχρονα όμως "νομιμοποιείται" να διαγράψει και άλλα στελέχη που του δημιουργούν προβλήματα ή είναι εκτός γραμμής!

-Το ερώτημα είναι τι θα πράξει ο Παύλος Πολάκης. Παραμένοντας μέλος του ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος ή θα θελήσει να δημιουργήσει ένα νέο κόμμα; Οι απόψεις που εκφράζει, σύμφωνα και με μετρήσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν, του δίνουν υπερδιπλάσιο ποσοστό από το 3% που του επιτρέπει να εισέλθει στη Βουλή.

-Η προεδρική πλειοψηφία κονιορτοποιείται. Ακόμα και στελέχη του στενού πυρήνα του Στέφανου Κασσελάκη θα δυσκολευτούν να αποφασίσουν με ποιον θα συμπορευτούν προοπτικά!

-Η Κεντρική Επιτροπή είναι πλέον τριχοτομημένη, με τους "87" να έχουν μια δύναμη 120 μελών στα 300 και τους υπόλοιπους να μοιράζονται μεταξύ του προέδρου του κόμματος και του Παύλου Πολάκη.

-Αν στο Καταστατικό Συνέδριο τεθεί θέμα ηγεσίας και υπάρχει προσφυγή στη βάση, οι υποψήφιοι θα είναι πάνω από τρεις.

-Με τη διαγραφή Πολάκη από την ΚΟ ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει πλέον 35 βουλευτές και το ΠΑΣΟΚ 31. Στη σημερινή κατάσταση, πάντως, ο Παύλος Πολάκης θα στηρίξει λογικά πολλές αποφάσεις της ΚΟ, αλλά ταυτόχρονα θα διαφοροποιηθεί ώστε να ετοιμάζει την πλατφόρμα του.

Το παιχνίδι άνοιξε, με το ερώτημα να είναι τι θα γίνει με την κεντροαριστερά.