Παιχνίδια Εξουσίας

Το Συνέδριο που θα κρίνει την εκλογή

Το Συνέδριο που θα κρίνει την εκλογή
Προς δημιουργία αντι-Κασσελάκη μετώπου ενόψει του δεύτερου γύρου - Ειλικρινής ο Πολάκης στις τοποθετήσεις του - Απειλές ότι θα γίνει ρίνγκ!

Θα μπορέσει τελικά ο Στέφανος Κασσελάκης στο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί 1-3 Νοεμβρίου να πετύχει απόφαση που θα ανατρέπει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και θα τον επαναφέρει στη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Ήδη οι «Κασσελίστας» δίνουν «ραντεβού στα γουναράδικα» (!) απειλούν ότι το Συνέδριο θα μετατραπεί σε ρίνγκ!

Να θυμίσουμε εδώ ότι το Έκτακτο Συνέδριο διεξάγεται με εκλογή νέων συνέδρων, με ψηφοφορία στην οποία θα συμμετάσχουν μέλη που έχουν εγγραφεί μέχρι μια ορισμένη ημερομηνία πριν.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Στέφανου Κασσελάκη είναι ασφαλώς πως οι παλιοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν απομακρυνθεί στις οργανώσεις, καθώς θεωρούν πως έχει μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα που ντρέπεσαι να συμμετέχεις. 

Το μεγάλο στοίχημα όσων βρίσκονται απέναντί του είναι να μετατρέψουν το μειονέκτημά τους σε «όπλο», κάνοντας πράξη το σύνθημα «πάμε να κάνουμε ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ ένα κανονικό κόμμα».

Ποιος θα κερδίσει θα φανεί αργότερα, αν και οι συνεχείς χαμένες ψηφοφορίες στα κομματικά όργανα δεν δίνουν την ..παράσταση νίκης στον Στέφανο Κασσελάκη.

Ένα από τα σημαντικά συμπεράσματα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου είναι πως στον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργείται μέτωπο εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, με τον Παύλο Πολάκη να μην συμπαρατάσσεται μαζί του στον Β΄ Γύρο εάν δεν περάσει βεβαίως ο ίδιος σε αυτόν. Και η αλήθεια είναι πως ο «αψύς Σφακιανός» όλο αυτό το διάστημα διέψευσε παταγωδώς όσους διέδιδαν ότι δεν εννοεί όσα λέει!