Η επιστολή- κόλαφος του Κωνσταντίνου Καραμανλή στον Αντώνη Σαμαρά

Η επιστολή- κόλαφος του Κωνσταντίνου Καραμανλή στον Αντώνη Σαμαρά
Αποκαλυπτικό: Τι συνέβη μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το Μακεδονικό, που οδήγησε στην απομάκρυνση του τότε υπουργού Εξωτερικών από την αίθουσα.

Είδαμε τον Αντώνη Σαμαρά πλάι στον Κώστα Καραμανλή να χειροκροτεί αναφορές στον ιδρυτή της ΝΔ κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του Ιδρύματος Καραμανλή για τον αποκαλούμενο από τους θαυμαστές του ακόμα και ως ...«Εθνάρχη»!

Και τι είμαστε σε θέση να σας πούμε:

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, παρότι ο Αντώνης Σαμαράς αναδείχθηκε επί των ημερών του, δεν τον έκανε ποτέ υπουργό- ίσως και να τον θεωρούσε αρκετά νέο.

Η μεγάλη κόντρα των δυο τους όμως έγινε τον Απρίλιο του 1992, σε μια από τις πολυσυζητημένες συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών υπό τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ως υπουργός Εξωτερικών ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε έντονες διαφωνίες για την πολιτική του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο θέμα, με αποτέλεσμα να εκδιωχθεί από την αίθουσα. «Εσύ είσαι υπουργός Εξωτερικών, κάνεις την εισήγηση. Δεν θα μας πεις τι θα κάνουμε» φέρεται να του είχε πει ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όλα αυτά είναι βέβαια γνωστά. Εκείνο που δεν είναι γνωστό είναι ότι μετά τις αντιδράσεις Σαμαρά ο Κωνσταντίνος Καραμανλής του απέστειλε επιστολή- κόλαφο, στη συγγραφή της οποίας είχε συμβάλλει καθοριστικά ο Πέτρος Μολυβιάτης.

Η επιστολή δεν έχει δοθεί ποτέ στη δημοσιότητα από το Ίδρυμα Καραμανλή στην κατοχή του οποίου βρίσκεται, παρά τις πιέσεις διαφόρων προσώπων.

Διαψεύσεις δεν δεχόμαστε, αν χρειαστεί θα επανέλθουμε...

NETWORK