Γιατί δεν πήγε ο Καραμανλής - Ο Κυριάκος τον ήθελε ως... χειροκροτητή!

Γιατί δεν πήγε ο Καραμανλής - Ο Κυριάκος τον ήθελε ως... χειροκροτητή! Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Τι βάρυνε στην απόφαση του πρώην πρωθυπουργού που - εν αντιθέσει με τον Αντώνη Σαμαρά - αμφιταλαντεύτηκε αν θα συμμετάσχει στην εκδήλωση στη Ρηγίλλης.

Ο Κώστας Καραμανλής ανακοίνωσε την απόφασή του να μην παραστεί στην εκδήλωση της Ρηγίλλης το μεσημέρι της Παρασκευής, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ που δημοσιεύσαμε (ΕΔΩ) από το πρωί της Πέμπτης.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο πρώην πρωθυπουργός δεν ήταν σε προσυνεννόηση με τον Αντώνη Σαμαρά και γι΄ αυτό δεν ανακοίνωσαν ταυτόχρονα την απόφασή τους.

Ο Αντώνης Σαμαράς υπήρξε εξ αρχής αρνητικός, ο Κώστας Καραμανλής αντιθέτως προβληματίστηκε αρκετά.

Αυτό που πραγματικά βάρυνε στην απόφασή του να μην παραστεί στην εκδήλωση ήταν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε περισσότερο να εκθέσει τους δύο πρώην πρωθυπουργούς παρά να κάνει μια καλή χειρονομία προς την πλευρά τους.

Πρώτον, τους προσκάλεσε στο πάρτι της Ρηγίλλης ως... χειροκροτητές! Να παραστούν χωρίς να λάβουν το λόγο, έστω για ένα σύντομο χαιρετισμό! Όπως παλαιά στελέχη της ΝΔ αναφέρουν πως οι πρώην πρόεδροι του κόμματος (είναι και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης) θα μπορούσαν να απευθύνουν έναν χαιρετισμό και μετά να μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεύτερον, το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου φρόντισε και διέρρευσε τα τηλεφωνήματα του πρωθυπουργού στον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά, έχοντας ως στόχο είτε να υφαρπάξει τη συγκατάβασή τους, είτε να τους εκθέσει -όπως πιστεύει- στα μάτια της βάσης του κόμματος.

Συνεπώς, τονίζουν αρμόδιες πηγές, δεν ήταν ο Κώστας Καραμανλής που δεν ήθελε να παραστεί στη γιορτή για τα 50χρονα της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης που δεν ήθελε στην εκδήλωση ούτε τον Κώστα Καραμανλή ούτε τον Αντώνη Σαμαρά, παρά μόνο ως... χειροκροτητές!