Τα κοτόπουλα της Πίνδος που μαθαίνουν... γαλλικά και η άλλη όψη της οικονομίας

eurokinissi eurokinissi

Τα κοτόπουλα της Πίνδος μαθαίνουν Γαλλικά

Νέες αγορές για τα κοτόπουλα της μαθαίνω ότι ψάχνει ο συνεταιρισμός από την Ήπειρο. Γι αυτό όπως μου λένε από την Ήπειρο «τρέχει» ανοικτό διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου του έργου «Chickens of Pindos». Αν μη τι άλλο ο τίτλος του έργου είναι ευφάνταστος. Στην ουσία τώρα το έργο δεν το λές και φτωχό.

Ο προϋπολογισμός του έργου που «τρέχει» ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων - Η ΠΙΝΔΟΣ, είναι 1,411 εκατ. ευρώ. Μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ για να μην μπερδευόμαστε. Τώρα γιατί δίνει τόσα πολλά λεφτά για να ανοίξει δουλειές σε Γαλλία και Γερμανία.

Η άλλη όψη της οικονομίας

Διάβαζα τις προηγούμενες ημέρες για την ενάρξεις νέων επιχειρήσεων. «Παρόλες τις δυσκολίες που δημιούργησαν η ενεργειακή ακρίβεια, ο πληθωρισμός και η αύξηση των επιτοκίων, τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου στο ΕΒΕΑ επιβεβαιώνουν ότι το 2022 ήταν μια καλή χρονιά για την ελληνική οικονομία και την επιχειρηματικότητα καθώς οι συστάσεις επιχειρήσεων όλων των μορφών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους ήταν σχεδόν τριπλάσιες από τις διαγραφές», είπε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τις εγγραφές και διαγραφές επιχειρήσεων στο επιμελητήριο. Και ποιος είμαι εγώ για να πω το αντίθετο.

Αφού το λένε τα στοιχεία έτσι θα είναι. Όμως τα λουκέτα και οι πτωχεύσεις συνεχίζουν να πέφτουν την αγορά. Πολύ καλός φίλος μου είπε ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας «Ν.Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΑΙ ΚΑΙ ΚΤΗΜΑΤΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.» αποφάσισε μόλις την περασμένη εβδομάδα να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση. Η συνέλευση θα γίνει στις 16 Φεβρουαρίου. Το διακύβευμα είναι η απόφαση περί λύσης και εκκαθάρισης ή παράτασης διάρκειας της εταιρείας.