Το big bang κερδών της Microsoft, οι νέες business της ΜΥΡΤΕΑ, ο Δελατόλας που γίνεται... Κρητικός και οι απολύσεις στην Κουμουνδούρου

Το big bang κερδών της Microsoft, οι νέες business της ΜΥΡΤΕΑ, ο Δελατόλας που γίνεται... Κρητικός και οι απολύσεις στην Κουμουνδούρου

Το big bang κερδών της Microsoft και μια υπόθεση από τα παλιά

Μπορεί οι τεχνολογικοί κολοσσοί, στο εξωτερικό, να περνάνε δύσκολα στην Ελλάδα ζουν τον μήνα του μέλιτος. Ας πάρουμε για παράδειγμα τη Microsoft Ελλάς που προ ημερών ανακοίνωσε ότι η μεγάλη επένδυσή της στη χώρα μπαίνει στις «ράγες». Πέρυσι πέτυχε πωλήσεις 67,3 εκατ. ευρώ αυξημένες πάνω από 17%, τα κέρδη προ φόρων της αυξήθηκαν κοντά στο 23% και τα καθαρά της κέρδη ξεπέρασαν όπως μαθαίνω τα 7 εκατ. ευρώ από 5,6 εκατ. ευρώ που ήταν το 2022. Η αύξηση αυτή έφερε νέο προσωπικό που φτάνει, με βάση τον ισολογισμό για τη χρήση που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου του 2023, τα 298 άτομα από 260 άτομα και επιπλέον έσοδα 690 χιλ. ευρώ στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και στα διευθυντικά στελέχη στα οποία πέρυσι καταβλήθηκαν μικτές αποδοχές και ασφάλιστρα άνω των 2,96 εκατ. ευρώ.

Αυτό που έχει περάσει στα ψιλά είναι ότι κατά της εταιρείας εκκρεμεί, όπως μαθαίνω, επίδικη υπόθεση με την «Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα» η οποία αφορά ενέργειες δημοσιεύσεων στο διαδίκτυο από την εταιρεία και οι οποίες συνιστούν, κατά την άποψη της Αρχής, παραβάσεις του Ν.2472/1997. Η υπόθεση είναι παλιά πολυ παλιά όπως μου λένε. Συζητήθηκε την 26-7-2012 ενώπιον του Συμβουλίου της Αρχής και εκκρεμεί η έκδοση απόφασης. Η εταιρεία εκτιμά πως σε περίπτωση επιβολής προστίμου, αυτό θα ανέλθει στο ποσό των 110.000 ευρώ και για το λόγο αυτό έχει σχηματισθεί η ανάλογη πρόβλεψη στα βιβλία της.

Οι νέες business της ΜΥΡΤΕΑ

Για όσους δεν το γνωρίζεται η ΜΥΡΤΕΑ είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 1995 μεταξύ των SHELL HELLAS, και της εταιρείας “Ο ΕΡΜΗΣ”. Από τον Ιούλιο του 2010, με την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς των δραστηριοτήτων της Shell στην Ελλάδα από τη ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ, η Μυρτέα περιήλθε στον όμιλο και σήμερα είναι 100% θυγατρική της Coral.

Το νέο, γιατί για αυτό ασχολούμαστε σήμερα με τη ΜΥΡΤΕΑ, είναι η επέκταση των δραστηριοτήτων της που αποφάσισε πρόσφατα η συνέλευσή της. Για να μην σας κρατάμε σε αγωνία ο σκοπός της επεκτάθηκε στην παροχή συναφών υπηρεσιών, καθώς και στο λιανικό εμπόριο καινούργιων επιβατηγών μηχανοκίνητων οχημάτων ως και στην αγορά και πώληση ηλεκτροκίνητων πατινίων, ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων και ηλεκτροκίνητων οχημάτων .

Ο Δελατόλας κατεβαίνει στην Κρήτη

Στην Κρήτη, εκεί που ο τουρισμός έχει εκτινάξει τις εισπράξεις, κατεβαίνει όπως άκουσα ο Δελατόλας. Στη νέα εταιρεία βασικός μέτοχος με 70% είναι η Δελατόλας Μεταφορών, ο Παύλος Ελευθερόπουλος έχει 25% και ο Γεώργιος Σταθάκης 5%.

Συνεχίζονται οι απολύσεις στην Κουμουνδούρου

Οι απολύσεις υπαλλήλων στην Κουμουνδούρου ακόμη συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό, κάτι που ήρθε ξανά στην επιφάνεια μετά από νέα απόλυση, η οποία μοιάζει να έχει, μάλιστα, χαρακτήρα «οικογενειακής ευθύνης», καθώς το εν λόγω πρόσωπο αποτελεί συγγενή εξ αγχιστείας κορυφαίου στελέχους της Νέας Αριστεράς.

Αν και η σχετική ανάρτηση της συγκεκριμένης υπαλλήλου είναι δημόσια και δεν έχει διαψευστεί, επιλέγουμε να μην αναδημοσιεύσουμε το όνομα της. Μας έκανε, πάντως, εντύπωση ότι ή ίδια δηλώνει πως βρίσκεται λίγο πριν τη σύνταξη, ότι στο τμήμα της αυτή την περίοδο γίνονται προσλήψεις, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο περιέγραψε πως απέφυγαν να της δικαιολογήσουν την απόλυση της τα πολιτικά στελέχη της Κουμουνδούρου. Μαθαίνουμε, δε, από πολλές πλευρές ότι πολλοί ακόμη εργαζόμενοι του κόμματος και των Μέσων Ενημέρωσης του, που δεν είναι «κασσελακικοί», διαβιούν σε καθεστώς απόλυτης τρομοκρατίας, δεδομένου ότι θεωρούν ότι τους αντιμετωπίζουν περισσότερο σαν πολιτικούς αντιπάλους, παρά ως εργαζόμενους.

Κόκκαλης - Κοντιάδης: «Ο κόσμος καίγεται -Αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα»

Την ερχόμενη Τρίτη, 9 Απριλίου (20:30, IANOS), παρουσιάζεται το νέο βιβλίο που έγραψαν από κοινού οι Πέτρος Κόκκαλης και Ξενοφώντας Κοντιάδης, με τίτλο «Ο κόσμος καίγεται -Αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα». Συγκεκριμένα, τα δύο στελέχη του νέου πράσινου κόμματος «Κόσμος» επιχειρούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως: Ποιες δυνάμεις αντιμάχονται και τι προτείνουν για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπιστεί η κλιματική κρίση; Ποιες είναι οι προκλήσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη; Ποια είναι τα όρια της ανάπτυξης; Είναι εφικτό να απομακρυνθούν οι οικονομίες από τα ορυκτά καύσιμα και να διασφαλιστεί ασφαλής, φτηνή και καθαρή ενέργεια; Προφανώς, το βιβλίο ενέχει χαρακτήρα μανιφέστου για «ένα δίκαιο πράσινο συμβόλαιο, που εγγυάται τη μετάβαση σε μια νέα εποχή», το οποίο αποτελεί ουσιαστικά και τον ιδεολογικό πυρήνα του «Κόσμου», που θα αναζητήσει την τύχη του στις επικείμενες ευρωεκλογές.