Ο Τσίπρας που «ξανάσμιξε» το παρεάκι, ο «χρυσός» των ΕΛΤΑ και τα λεφτά με ουρά για την Coca Cola

Ο Τσίπρας που «ξανάσμιξε» το παρεάκι, ο «χρυσός» των ΕΛΤΑ και τα λεφτά με ουρά για την Coca Cola

Η θερμή υποδοχή Χαρίτση από Τσίπρα και τα «παρεάκια» νεοαριστερών και συριζαίων

Τελικά, δεν ήταν λίγοι οι βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Αριστεράς που έδωσαν το παρών την πρώτη ημέρα Συνεδρίου που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα.

Σημειώνεται, δε, ότι ο Αλέξης Χαριτσης είχε θερμό εναγκαλισμό με τον πρώην πρωθυπουργό, καθώς και με άλλα πρόσωπα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και άλλα νυν στελέχη του κόμματος.

Επίσης, δεν ήταν λίγα τα στιγμιότυπα με στελέχη της Νέας Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ να κάθονται από κοινού σε τραπέζια του καφέ του Ωδείου Αθηνών για ένα διάλειμμα για τσιγάρο. Ένα από αυτά τα «παρεάκια», το οποίο αποθανατίστηκε, δε, από τους φωτογράφους μέσα σε χαμόγελα, ήταν και εκείνο των Γιώργου Σταθάκη, Χρήστου Σπίρτζη και Αλέκου Φλαμπουράρη και άλλων…

Τη συζήτηση Τσίπρα -Ζαεφ παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, οι Αλέξης Χαριτσης, Έφη Αχτσιογλου, Πετη Πέρκα, Σία Αναγνωστοπούλου, Μερόπη Τζουφη, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Κωστής Καρποζηλος, Γιώργος Σταθάκης, ενώ στην έναρξη του συνεδρίου έδωσε το παρών ο τέως πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Τα 200 εκατ. ευρώ των ΕΛΤΑ

Ότι τα ΕΛΤΑ περνάνε δύσκολα, πολύ δύσκολα, είναι γνωστό. Τώρα η διοίκηση των Ταχυδρομείων επιχειρεί να αξιοποιήσει την περιουσία της εταιρείας σε μια προσπάθεια να πάρει ανάσα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και ο διαγωνισμός που τρέχει για τη διαχείριση και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας τους. Τα ΕΛΤΑ διαθέτουν χαρτοφυλάκιο που αριθμεί περισσότερα από 80 ακίνητα, αξίας άνω των 200 εκατ. ευρώ.

Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει καταστήματα, οικόπεδα -με ή χωρίς κτίσματα- και βιομηχανικούς χώρους, πολλά εκ των οποίων παραμένουν σήμερα ανεκμετάλλευτα. Ο επικρατέστερος υποψήφιος real estate broker θα πρέπει να διαθέτει εξειδικευμένη γνώση της αγοράς ακινήτων και αποδε- δειγμένη εμπειρία στη διαχείριση παρόμοιων χαρτοφυλακίων. Η υποβολή προσφορών για τον διαγωνισμό λήγει την 1η Ιουλίου στις 15.00. Το ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί είναι πόσα θα βάλουν στην «τσέπη» τους τα ΕΛΤΑ.

Η ανακύκλωση του iRepair

Ξεκίνησε από την Γλυφάδα το 2007 με 3 μόνο τεχνικούς. Σήμερα η iRepair διαθέτει δίκτυο 94 καταστημάτων σε Ελλάδα και Κύπρο και 200 τεχνικούς και ήδη έχει επισκευάσει πάνω από 1.000.000 συσκευές. Τώρα θα αναρωτιέστε γιατί θυμήθηκα την εταιρεία, η απάντηση είναι ότι έμαθα ότι οι μέτοχοι αύξησαν το μετοχικό της κεφάλαιο κατά 1,15 εκατ. ευρώ με καταβολή δια συμψηφισμού υποχρεώσεων της έναντι του μετόχου της Κρίστοφερ Αντριου Χαμπερτ συνολικού ποσού 575.000 ευρώ και αφετέρου με καταβολή μετρητών συνολικού ποσού 575.000 ευρώ από την Public Retail Α.Ε. και με την έκδοση 1.150.000νέων κοινών.

Κέρδη με ουρά για την Δαυίδ της Coca Cola 3Ε

Πλουσιότεροι κατά 39,4 εκατ. ευρώ έγιναν φέτος οι μέτοχοι της Coca Cola 3Ε όσο για τη διοίκησή της όπως έμαθα έλαβε 3,8 εκατ. ευρώ από 3,3 εκατ. ευρώ που ήταν οι απολαβές της το 2022. Όλα αυτά τα «κέρδη» και τα επιπλέον έσοδα έχουν ως γενεσιουργό αιτία την αύξηση των πωλήσεων κατά 16%, λόγω των γενναίων ανατιμήσεων και την άνοδο κατά 65% των κερδών του μεγαλύτερου παίκτη στην αγορά των μη αλκοολούχων ποτών.

Η εταιρεία πούλησε πέρυσι στην Ελλάδα 119,6 εκατομμύρια κιβώτια προϊόντων 6,1% περισσότερα από το 2022 και πέτυχε πωλήσεις 669,4 εκατ. ευρώ 16,7% υψηλότερες από το 2022.
Όσο για τις ανοικτές υποθέσεις της με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπως έμαθα τέλη Σεπτεμβρίου θα εκδικαστεί στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών η προσφυγή της κατά απόφασης της Ανεξάρτητης Αρχής.

Η υπόθεση αφορά το πρόστιμο 10,3 εκατ. ευρώ που επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, στην εταιρεία τον Νοέμβριο του 2022 γιατί η Coca Cola 3E προέβη σε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην Ελληνική αγορά επιτόπιας κατανάλωσης για τα αναψυκτικά colas και non-colas.