Ο Πληροφοριοδότης

Το βαρύ χαρτί της FUJITSU και ένας Παπανδρέου παντός καιρού

Το βαρύ χαρτί της FUJITSU και ένας Παπανδρέου παντός καιρού

Το βαρύ χαρτί της FUJITSU και το φλερτ με τους Τούρκους

Άλλοι καίγονται από τον καύσωνα και άλλη θησαυρίζουν απ’ αυτόν. Όπως η FUJITSU που πέρυσι έσπασε ρεκόρ πωλήσεων και κερδών το οποίο θα ξεπεράσει φέτος. Δεν είναι και λίγο πράγμα οι πωλήσεις σου να αυξάνονται πάνω από 66% στα 53,3 εκατ. ευρώ και τα κέρδη κατά 18% στα 3,35 εκατ. ευρώ. Φυσικά μέρος αυτής της ανάπτυξης οφείλεται στα 148 εκατ. ευρώ που έπεσαν στην αγορά από το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή».

Στην περίπτωση της ελληνικής θυγατρικής του Ιαπωνικού ομίλου σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι πωλήσεις στο εξωτερικό που αυξήθηκαν 40% και υπερβαίνουν κατά 5 εκατ. ευρώ τις πωλήσεις στην Ελλάδα. Πάντως θα πρέπει να σημειώσουμε ότι λόγω του προγράμματος Αλλάζω Συσκευή η εταιρεία υπερδιπλασίασε τις πωλήσεις της στην Ελλάδα.

Όσο για τους μετόχους -στις 29 Μαΐου του 2023 άλλαξε η μετοχική σύνθεση, η FUJITSU GENERAL (EURO) GMBH, θυγατρική του Ιαπωνικού Ομίλου FUJITSU εξαγόρασε το 51% των μετοχών της εταιρείας, ενώ το 49% συγκεντρώθηκε στην MAKMORAL TRADING LIMITED συνδεδεμένη εταιρεία του ομίλου ΦΕΙΔΑΚΗ- έλαβαν 4,473 εκατ. ευρώ ως επιστροφή κεφαλαίου και επιπλέον μέρισμα 1,69 εκατ. ευρώ. Αν με ρωτάτε για τα σχέδια της φετινής χρονιάς, η εταιρεία ποντάρει πολλά στη διεύρυνση του πελατολογίου της στην Ελλάδα αλλά κυρίως στην επέκταση της σε Βαλκάνια και στην επανεκκίνηση των πωλήσεων της στην Τουρκία.

Και ένας Παπανδρέου παντός καιρού

Και μιας και βρισκόμαστε τις ημέρες αυτές στον αστερισμό του ΠΑΣΟΚ, έμαθα ο συνονόματος γιος του ιδρυτού του κινήματος ο Ανδρέας Παπανδρέου ανέλαβε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Χωριό Ειρήνης» που διαθέτει ακίνητα στην Κάτω Αλμυρή, Κορινθίας.

Όμως το ενδιαφέρον είναι άλλο. Στις αρχές Ιουνίου συγκροτήθηκε σε σώμα το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας που διορίστηκε ενώπιον το Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Αυτό το δ.σ. απαρτιζόταν από τους Ανδρέα Παπανδρέου, Μαριάνθη Αλεξίου, ως αντιπρόεδρο και Αγλαΐα Αλεξίου ως μέλος. Μάλιστα εκείνο το πρακτικό, όπως μου λένε ανέφερε πως το συγκεκριμένο δ.σ. θα διοικούσε την εταιρεία έως της 16.09.2024.

Την περασμένη Παρασκευή πάντως με απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας εκλέχθηκε νέο δ.σ. το οποίο αποτελείται από τους Ανδρέα Παπανδρέου, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Μαριάνθη Αλεξίου, αντιπρόεδρο και μέλη τους κ.κ Αγλαΐα Αλεξίου και Κληρονόμου Αλεξία και η θητεία του λήγει στις 28 Ιουνίου του 2029.

Πριν από τις τελευταίες μεταβολές και την απόφαση του Πρωτοδικείου, πρόεδρος ήταν η Μαργαρίτα Παπανδρέου, αντιπρόεδρος η Αλεξία Κληρονόμου αντιπρόεδρος, Άννα Παναγοπούλου διευθύνουσα σύμβουλος, και μέλη ο Νικόλαος Παπανδρέου και η Σοφία Παπανδρέου.