Ο Πληροφοριοδότης

Από την ανταρσία στο… χειροκρότημα

Από την ανταρσία στο… χειροκρότημα Φωτογραφία: ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
Ο λόγος για την επιλογή της Ισμήνης Κριάρη στο πρόσωπο της οποίας κάμθηκαν οι αντιδράσεις της «γαλάζιας» ανταρσίας.

Όλοι θυμόμαστε προ ολίγων ημερών την κρίση που ξέσπασε στην ΚΟ της ΝΔ. Την αντίδραση, δηλαδή, των βουλευτών της ΝΔ όταν η Κατερίνα Φουντεδάκη τέθηκε ως υποψήφια πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Όλοι θυμόμαστε, επίσης, ότι η υποψηφιότητά της αποσύρθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και μάλιστα άρον-άρον, καθώς αρκετοί γαλάζιοι βουλευτές που συμμετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, αντέδρασαν και μάλιστα πολύ έντονα.

Και γιατί έγιναν όλα αυτά; Βλέπετε, η κα Φουντεδάκη ήταν εκ των συνδιαμορφωτών του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο και ο πρωθυπουργός βλέποντας την αντίδραση των «7», (σ.σ.: οι οποίοι δεν είχαν ψηφίσει και το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια) έριξε στο τραπέζι το όνομα της κας Κατερίνας Κριάρη η οποία και ψηφίστηκε, χωρίς ούτε ένα «γαλάζιο» όχι για την ανώτατη θέση στην Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Μεταξύ άλλων η κα Κριάρη έχει διατελέσει Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Βιοηθικής της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδόξων Βουλευτών (2002 – 2005), ήταν Μέλος της Επιτροπής Βιοηθικής της Ιεράς Συνόδου και ήταν Αντιπρύτανης (2011-2016) και Πρύτανης (2016 – 2020) του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει διατελέσει διεθνής παρατηρητής στις εκλογές του Ουζμπεκιστάν και του Καζακστάν και έχει τιμηθεί από το Ρωσικό και το Ουκρανικό Υπουργείο Παιδείας.

Ο πρωθυπουργός, με άλλα λόγια, κατέστειλε την ανταρσία των «7» με ένα πρόσωπο προφανώς της εκτίμησής τους και έτσι ούτε γάτα, ούτε ζημιά… Η στροφή, λοιπόν, έγινε αλλά σίγουρα όχι προς το… κέντρο.

Κ.Σ.