Ο Πληροφοριοδότης

Η πρόσκληση της Άννας στον Παύλο και η απάντησή του

Η πρόσκληση της Άννας στον Παύλο και η απάντησή του
Του προσφέρει τη θέση του προέδρου της ΚΟ.

Εκλογή ηγεσίας χωρίς συμμαχίες δεν γίνεται και η Άννα Διαμαντοπούλου κάνει την αρχή προσφέροντας στον Παύλο Γερουλάνο τη θέση του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που εκλεγεί η ίδια πρόεδρος.

Μιλώντας στο Mega, και με τον Π. Γερουλάνο να επαναλαμβάνει καθημερινά ότι ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι βουλευτής, αναρωτήθηκε με άνεση:

«Αν εγώ κερδίσω, γιατί να μην είμαι εγώ πρόεδρος και ο κ. Γερουλάνος να μην είναι επικεφαλής της ΚΟ;».

Γερουλάνος: Συνταγή ήττας ο πρόεδρος που δεν είναι στη Βουλή, θέλεις να τριτώσει;

Η απάντηση του Παύλου Γερουλάνου δεν άργησε και ήρθε με ανάρτηση στα social media.

«Αγαπητή Άννα», ξεκινά την ανάρτησή του, σημειώνοντας ότι «όσοι μείναμε πιστοί στο ΠΑΣΟΚ δεν το κάναμε για να διαπραγματευτούμε καρέκλες».

Στη συνέχεια, χαρακτηρίζει «συνταγή ήττας» την εκλογή προέδρου που δεν είναι στη Βουλή, φέρνοντας ως παράδειγμα τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Θέλεις να τριτώσει; Εγώ όχι. Θέλω να νικήσουμε, θέλω να νικήσει το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές», συμπληρώνει ο Παύλος Γερουλάνος.

Η ανάρτηση του Παύλου Γερουλάνου:

«Αγαπητή Άννα,

όσοι μείναμε πιστοί στο ΠΑΣΟΚ δεν το κάναμε για να διαπραγματευτούμε καρέκλες. Το κάναμε επειδή πιστεύουμε σε αξίες. Επίσης, όσοι μείναμε στο ΠΑΣΟΚ, μάθαμε να παραδεχόμαστε λάθη μας και να τα διορθώνουμε. Να μαθαίνουμε από νέες εμπειρίες. Η εμπειρία της προηγούμενης εκλογής αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, που δεν ήταν βουλευτής, μας κόστισε. Το ίδιο και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκλογή προέδρου που δεν είναι στη Βουλή αποτελεί συνταγή ήττας. Θέλεις να τριτώσει; Εγώ όχι. Θέλω να νικήσουμε, θέλω να νικήσει το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές. Κι αυτό προϋποθέτει νέο πρόεδρο, με σχέδιο που πείθει, με δυνατότητα να διασφαλίσει την ενότητα και παρόντα σε κάθε μάχη, και στην κοινωνία και στη Βουλή. Αυτό υπηρετεί η υποψηφιότητά μου».

{https://x.com/P_Yeroulanos/status/1838274129377792413}

Γιαννακοπούλου: Ας σοβαρευτούν

Η δήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου προκάλεσε την αντίδραση και της Νάντιας Γιαννακοπούλου.

«Κάποιοι φαίνεται ότι δεν μπορούν να συγκρατηθούν και έχουν ήδη αρχίσει να μοιράζουν θέσεις και αξιώματα! Αυτή δεν είναι μια εικόνα από το μέλλον, αλλά μάλλον απ´το χειρότερο παρελθόν. Ας σοβαρευτούν», έγραψε η βουλευτής σε ανάρτησή της.

{https://x.com/ngiannakopoulou/status/1838271963841859880}

Η συνέχεια στο debate.

Α.Σ.