Ο Πληροφοριοδότης

Η «εργασία σήμερα» πεδίο διαλόγου ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέας Αριστεράς

Η «εργασία σήμερα» πεδίο διαλόγου ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέας Αριστεράς
Την εκδήλωση, η οποία είχε σαφή διακομματικό χαρακτήρα και ενδιαφέρον, διοργάνωσε το Ινστιτούτο ΕΝΑ.

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση για μία «προοδευτική πρόταση για την εργασία σήμερα» έλαβε χώρα στην Αίθουσα Γεώργιος Καρατζάς της ΕΣΗΕΑ το απόγευμα της Πέμπτης.

Την εκδήλωση, η οποία είχε σαφή διακομματικό χαρακτήρα και ενδιαφέρον, διοργάνωσε το Ινστιτούτο ΕΝΑ. Το παρόν έδωσε η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νίκος Βούτσης, ο Γιάννης Δραγασάκης, η Σία Αναγνωστοπούλου από τη Νέα Αριστερά, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Γιάννης Μπουλέκος και ο Αντώνης Κοτσακάς από τον ΣΥΡΙΖΑ, πλήθος στελεχών από εργατικά σωματεία, ο Γιώργος Πετρόπουλος της ΑΔΕΔΥ, ενώ στο πάνελ μίλησαν η Μαρία Καραμεσίνη (ομότιμη καθηγήτρια Οικονομικών της Εργασίας στο Πάντειο και μέλος της Νέας Αριστεράς), ο Λόης Λαμπριανίδης, οικονομικός γεωγράφος και καθηγητής στο ΠΑΜΑΚ, ο Διονύσης Τεμπονέρας, εργατολόγος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ο Κώστας Τσουκαλάς, εργατολόγος στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος ευρωβουλευτής στις τελευταίες ευρωεκλογές.

Μάλιστα ο Δ.Τεμπονέρας σημείωσε ότι: «Η Εργασία σήμερα, η προοδευτική απάντηση. Το δημοκρατικό κοινωνικοπολιτικό μέτωπο να γίνει υπόθεση της κοινωνίας και των προοδευτικών δυνάμεων.

Ο διάλογος των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων ξεκινά απο το ταυτοτικό ζήτημα της εργασίας με τη συμμετοχή πλήθους κοινωνικών φορέων και συλλογικοτήτων.

Προχωράμε».

{https://www.facebook.com/dionisis.temponeras/posts/pfbid0kjHrc6skzm78s5uuTpVywUfTEeoFT4etPJYvTtU2ZKs3ifvBFb8wxWmWsPZQx3wnl}

Αν μη τι άλλο η όποια συζήτηση μεταξύ των κομμάτων του προοδευτικού τόξου οφείλει να γίνει στη βάση προγραμματικών θέσεων. Και με αυτό το δεδομένο, η θέση της εργασίας σήμερα αποτελεί κοινό τόπο και ακρογωνιαίο λίθο οποιασδήποτε συζήτησης περί συνεργασίας ή ανασύνθεσης, όπως φάνηκε και στην εκδήλωση, παρά τις αποχρώσες διαφοροποιήσεις. 

Ν.Α.