Πολιτική

Σε «πολεμικό» κλίμα η αυριανή συζήτηση για την Δικαιοσύνη στην βουλή

Σε «πολεμικό» κλίμα η αυριανή συζήτηση για την Δικαιοσύνη στην βουλή Σε «πολεμικό» κλίμα η αυριανή συζήτηση για την Δικαιοσύνη στην βουλή
Μετά από πόλεμο ανακοινώσεων μέσα στο τριήμερο απο Μαξίμου και ΝΔ, θα διεξαχθεί αύριο στην βουλή η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη Δικαιοσύνη.  «Η συζήτηση για τη διαπλοκή την ερχόμενη Τρίτη στη Βουλή θα είναι η αρχή για την αντιμετώπιση της διαπλοκής και του λαθρεμπορίου» τονίζει σε συνέντευξη του  ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Η συζήτηση, που θα διεξαχθεί μετά από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αναμένεται να επεκταθεί σε ζητήματα διαπλοκής και διαφθοράς, ενώ σε αλλεπάλληλες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο κυβερνητικό επιτελείο οριστικοποιήθηκε η στρατηγική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση.

Από τη μεριά του Μαξίμου δίνεται πάρα πολύ μεγάλη σημασία στην αυριανή κοινοβουλευτική αντιπαράθεση, καθώς εκτιμάται ότι έχει στα χέρια της σοβαρά και σημαντικά «όπλα», τα οποία θα φέρουν την αντιπολίτευση σε θέση αμυντική.

Ο κ. Φλαμπουράρης μιλώντας σχετικά για την αυριανή συζήτηση και τους στόχους της κυβέρνησης επισημαίνει ότι οι υπουργοί θα καταθέσουν σειρά μέτρων, αλλά και πρόνοιες για επιστροφή χρημάτων, ώστε να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή η οποία ανέρχεται στα 7 δισ. ετησίως.

Για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής με την επιστροφή παράνομα αποκτηθέντων χρημάτων, ο υπουργός επισημαίνει ότι στόχος «δεν είναι να ακουστούν βαρύγδουπα ονόματα αλλά να μπει φραγμός σε αυτό τον κατήφορο». Σημειώνει ότι όλα αυτά μπήκαν στον δρόμο τους και χαρακτηρίζει την προσπάθεια σύνδεσης της διαπλοκής με κυβερνητικά στελέχη ως «απέλπιδες προσπάθειες όσων δημιούργησαν το χρέος των 300 δισ. και κοσμούν τις λίστες».

Τον τόνο που θα επικρατήσεις στην συζήτηση, έδωσε επίσης τις προηγούμενες ημέρες η σύγκρουση Μαξίμου και ΝΔ για την υπόθεση των δημοσιογράφων που φέρονται να έχουν κάνει εκβιασμούς και η ανταλλαγή πυρών και μηνύσεων μεταξύ Όλγας Γεροβασίλη και Γιώργου Κουμουτσάκου, μετ΄από σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας το Έθνος.

Το συγκεκριμένο θέμα αναμένεται, άλλωστε, να συμπεριληφθεί στην λίστα των θεμάτων που προτίθεται να ανοίξει η κυβέρνηση κατά την αυριανή συζήτηση στη Βουλή, καλώντας, μεταξύ άλλων, την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντήσει για τις σχέσεις συνεργασίας που είχε με έναν εκ των κατηγορούμενων για εκβιασμό, αλλά και να εξηγήσει για ποιο λόγο κόπηκαν τιμολόγια από τον ίδιο για να πληρωθούν από τη Νέα Δημοκρατία.