Πολιτική

Ο Καμμένος υπέρ της θεσμοθέτησης ειδικής ημέρας συζήτησης τροπολογιών

Ο Καμμένος υπέρ της θεσμοθέτησης ειδικής ημέρας συζήτησης τροπολογιών Ο Καμμένος υπέρ της θεσμοθέτησης ειδικής ημέρας συζήτησης τροπολογιών
Υπέρ της θεσμοθέτησης ειδικής ημέρας συζήτησης τροπολογιών, στο πλαίσιο της συζήτησης για αλλαγές στη λειτουργία της Βουλής, τάχθηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας στη Βουλή επί της κύρωσης νομοσχεδίων του υπουργείου.

Παράλληλα διαβεβαίωσε τους βουλευτές ότι είναι στη διάθεσή τους για να απαντά σε κατατεθείσες ερωτήσεις .

Ο κ. Καμμένος γνωστοποίησε ότι το υπουργείο μελετά τη δυνατότητα χορήγησης επαγγελματικού διπλώματος οδήγησης για τους οπλίτες και για τους οπλίτες βραχείας ανακατάταξης που είναι χειριστές μηχανημάτων ή επαγγελματίες οδηγοί στο πλαίσιο της νέας ΜΟΜΑ.

Υπενθυμίζεται ότι οι οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων μπορούν μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων να ανακατατάσσονται εθελοντικά για βραχεία περίοδο ενός (1) μέχρι τριών (3) ετών με το βαθμό που φέρουν και αποδοχές μόνιμου λοχία. Η ίδια δυνατότητα παρέχεται και στους εφέδρους που έχουν εκπληρώσει ενόπλως τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ως οπλίτες, εφόσον δεν έχουν παρέλθει τρία έτη από την ημερομηνία εκπλήρωσής τους.