Πολιτική

«Στο κόκκινο» οι πολιτικές διεργασίες για τον νέο εκλογικό νόμο

«Στο κόκκινο» οι πολιτικές διεργασίες για τον νέο εκλογικό νόμο «Στο κόκκινο» οι πολιτικές διεργασίες για τον νέο εκλογικό νόμο
Μπορεί στην εξωτερική επικαιρότητα να κυριαρχεί το Brexit, στο εσωτερικό, το πολιτικό «θερμόμετρο» ανεβαίνει με την πρόταση της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο να κατατίθεται μέχρι την Παρασκεύη στη Βουλή.

Στο κόκκινο βρίσκονται οι διεργασίες εντός του κόμματος, ώστε μέσα στις επόμενες ώρες να έχει ολοκληρωθεί η τελική επεξεργασία.Το χρονοδιάγραμμα του Μαξίμου είναι αρκετά σφιχτό και επιθυμία τους είναι ως την Παρασκευή να έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο «οι διατάξεις του οποίου θα επιφέρουν τις αλλαγές στον ισχύοντα εκλογικό νόμο».

Με τον πρωθυπουργό να λείπει στο εξωτερικό η συζήτηση και η ψήφιση του νόμου μετατίθεται για τις 10 Ιουλίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλαφόν του 3% για είσοδο στην Βουλή δεν φαίνεται να αλλάζει καθώς η αλλαγή του δεν είναι επιθυμία του πρωθυπουργού. Επιπλέον, προς κατάργηση είναι και το μπόνους των 50 εδρών, κάτι που όπως λένε κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα δείξει πολλά για την στάση της αντιπολίτευσης.

Σε περίπτωση που καταστεί δυνατός ο στόχος των 200 εδρών, ανοίγει και η πόρτα ευρύτερων συνεργασιών, απομακρύνοντας τον φόβο της ακυβερνησίας.

Ευήκοα ώτα έχουν βρει πέραν από τους ΑΝΕΛ και στην Ένωση Κεντρώων και το ΠΑΣΟΚ. Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι και το ΚΚΕ δεν θα γυρίσει την πλάτη σε ένα πάγιο αίτημα της Αριστεράς και θα ψηφίσει τον νέο εκλογικό νόμο.