Πολιτική

Εξαγγελίες για δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης απο τον πρωθυπουργό

Συνεδριάζει το μεσημέρι το ΚΥΣΚΟΙΠ υπό τον Αλέξη Τσίπρα Συνεδριάζει το μεσημέρι το ΚΥΣΚΟΙΠ υπό τον Αλέξη Τσίπρα
Συνεδριάζει το μεσημέρι στις 13:30 το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ) υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου, στο κτήριο της Βουλής των Ελλήνων.

Σημειώνεται ότι η εισήγηση του Πρωθυπουργού θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ ενώ ο Πρωθυπουργός θα δώσει έμφαση στην καθημερινότητα των πολιτών

Επίσης δεν αποκλείεται ο Αλέξης Τσίπρας να ανακοινώσει σήμερα τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει μερική αναπλήρωση για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες που απώλεσαν το ΕΚΑΣ. Οι προτάσεις που έχουν ακουστεί είναι πολλές, όπως η μείωση της συμμετοχής τους στην φαρμακευτική δαπάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες προετοιμάζεται ήδη η σύσταση ενιαίου φορέα για την στέγαση. Στόχος είναι διαμερίσματα που ανήκουν στο δημόσιο και δεν χρησιμοποιούνται να φιλοξενήσουν το συντομότερο δυνατόν αστέγους. Το πρόγραμμα σχολικής σίτισης θα επεκταθεί σημαντικά σε πολύ περισσότερα δημοτικά σχολεία, ενώ το υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει ξεκινήσει να δέχεται αιτήσεις για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης.

Η καταπολέμηση της ανεργίας αποτελεί μείζον θέμα για την κυβέρνηση και αφορά όχι μόνο τους νέους, αλλά και πολίτες άνω των 50 ετών για τους οποίους είναι σε εξέλιξη πρόγραμμα απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα. Στόχος είναι επίσης μέχρι το τέλος του έτους να υλοποιηθεί πρόγραμμα που θα απασχολεί συνολικά 56.575 ανέργους.