Πολιτική

Καμμένος: Δεν θα του κάνουμε το χατίρι του κ. Μητσοτάκη που ζητάει εκλογές

Καμμένος: Δεν θα του κάνουμε το χατίρι του κ. Μητσοτάκη που ζητάει εκλογές Καμμένος: Δεν θα του κάνουμε το χατίρι του κ. Μητσοτάκη που ζητάει εκλογές
«Δεν θα του κάνουμε το χατίρι του κ. Μητσοτάκη, που ζητάει εκλογές, αν και με συγκινεί ιδιαίτερα η φράση του Κώστα Καραμανλή προς τον Γιώργο Παπανδρέου, ότι ενίοτε τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά, γιατί η χώρα χρειάζεται σταθερότητα» είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμμένος, στη συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 81η ΔΕΘ.

«Αντέχουμε μέχρι το 2019 και μέχρι το 2023» απάντησε στην ερώτηση αν αντέχει έως το τέλος της τετραετίας η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης, ενώ για τη συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι είναι «άριστη», «έντιμη», ότι έχουν διαφορές, αλλά υπάρχει απόλυτος σεβασμός στις «κόκκινες γραμμές» των δύο πλευρών και ότι τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν, επιλύθηκαν με τον καλύτερο τρόπο.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει γονιός ο οποίος μπορεί να πει ότι αυτά τα παιδάκια είναι μολυσμένα και δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τα δικά μας. Είναι απαράδεκτο, είναι καταδικαστέο από όλους μας. Εάν έγιναν τέτοιες δηλώσεις είναι θλιβερές και πραγματικά δεν θέλω να το πιστέψω ότι μπορεί να υπάρχει γονιός ο οποίος έκανε τέτοιες δηλώσεις», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, για το θέμα που έχει δημιουργηθεί από γονείς, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, οι οποίοι δεν θέλουν προσφυγόπουλα στα σχολεία.

Με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή «οι πολίτες, οι Έλληνες, στο σύνολό τους, ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων, δείξαμε ένα πολύ ανθρώπινο πρόσωπο κι αυτό το εισπράττουμε. Σε μια δύσκολη στιγμή αυτός ο λαός τους αγκάλιασε τους πρόσφυγες», είπε ο κ. Καμμένος, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στην 81η ΔΕΘ και σημείωσε πως «αυτή η χώρα έχει μνήμες», υπενθυμίζοντας τους Έλληνες που έφυγαν από τη Σμύρνη το 1922 και τα πρώτα καράβια που τους φιλοξένησαν ήταν από τη Συρία.

«Διαμάντι» για τη Θεσσαλονίκη θα γίνει το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, όπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε, στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ.

«Θα γίνει ένα διαμάντι στη Θεσσαλονίκη, διότι από τη μια πλευρά καλύπτουμε την ανάγκη των Ενόπλων Δυνάμεων με τη δημιουργία σε μία συμφωνημένη περιοχή οικισμών που θα καλύπτουν τις ανάγκες στέγασης των στελεχών και των οικογενειών τους», ανέφερε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Για τα παλιά κτίρια υπάρχουν δύο προτάσεις που μπορεί και να τις συνδυάσουμε. Αυτό θα γίνει σε συνεννόηση και με το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και με τους δήμους. Να γίνει ένα Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και ένα Μουσείο για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, το οποίο μπορεί να στεγάσει και την Έκθεση Φωτιάδη. Και όλος ο υπόλοιπος χώρος να γίνει ένας χώρος πρασίνου και διασκέδασης».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπάρχει ένα κονδύλι, ύψους δέκα εκατομμυρίων ευρώ, για να γίνουν κάποια έργα στο πρώην στρατόπεδο και οι Ένοπλες Δυνάμεις θα διαθέσουν τις τεχνικές υπηρεσίες, αρχιτέκτονες και μηχανήματα για να συνδράμουν στη μετεξέλιξή του.

«Εμείς δεν κάνουμε μπίζνες με τα στρατόπεδα», επεσήμανε, σημειώνοντας πως θέλει να εξασφαλίσει στέγη για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, γιατί με τα χρήματα που παίρνουν «δεν βγαίνουν» οικονομικά, αν πρέπει να πληρώνουν και ενοίκιο.