Πολιτική

Παππάς: Στημένα δελτία ειδήσεων ως πίεση σε δημόσιους λειτουργούς

Παππάς: Στημένα δελτία ειδήσεων ως πίεση σε δημόσιους λειτουργούς
«Ο οριστικός υπερθεματιστής δεν είναι αδειούχος, δεν είναι κάτοχος άδειας με υπουργική απόφαση, είναι οριστικός υπερθεματιστής γιατί υπάρχουν και άλλες προϋποθέσεις», υποστήριξε την Παρασκευή στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Ιάσωνα Φωτήλα.

Όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας:

* Δεν υπάρχει διαγωνισμός δημοσίου που να έχει υποστεί τέτοια βάσανο ελέγχων. Εισπράξαμε 246 εκατ. ευρώ. Τα λεφτά αυτά δεν είναι αέρας. Αυτοί που δανείζονταν με αέρα αποκλείστηκαν από τον διαγωνισμό και τα ομολόγησαν μετά τα πεπραγμένα τους στην Επιτροπή της Βουλής

* Δεν θα κάνω καμία πρόβλεψη για το ΣτΕ. Θα πω τι έχει γίνει. Το ΣτΕ με αλλεπάλληλες αποφάσεις κατέδειξε ότι πρέπει να υπάρξουν άδειες. Στην απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων αναφέρεται ρητά ότι υπάρχει λόγος δημοσίου συμφέροντος για την ταχεία ολοκλήρωση της διαδικασίας. Εμείς θα τηρήσουμε το Σύνταγμα και τους νόμους.

* Οι τέσσερις υποψήφιοι είναι οριστικοί υπερθεματιστές, δεν έχουν άδειες. Πρέπει να ασχοληθεί η επιτροπή ενστάσεων και να καταβληθεί το τίμημα τη Δευτέρα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

* Για τα βοσκοτόπια για τα οποία υπάρχει τόσος θόρυβος υπάρχει δημοσίευμα της Καθημερινής το 2013 που λέει ότι μπορεί να γίνει επένδυση 1,5 δισ. ευρώ και χαρακτηρίζονταν ένα από τα success story της κυβέρνησης Σαμαρά. (Επί του θέματος ο κος Μηταράκης διευκρίνισε ότι ο ίδιος ουδέποτε είχε κάνει σχόλια για τη συγκεκριμένη επένδυση και ότι δεν μπήκε ποτέ σε συζήτηση στην Επιτροπή).

* Ντροπή να στήνονται δελτία ειδήσεων για να πιέσουν δημόσιους λειτουργούς. Οσοι θέλουν κόντρα να τα βάλουν με εμάς με την πολιτική ηγεσία.

* Μας λένε ότι κάναμε διαγωνισμό παρωδία. Δεν ήταν διαγωνισμός παρωδία αυτός για τον ψηφιακό πάροχο που υπήρξε ένας υποψήφιος;

* Για την Τράπεζα Αττικής αυτά που «βγάζουν μάτι» μαθαίνω είναι τα δάνεια προς τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

* Αθλιο γεγονός και επιλογή των καναλαρχών να στείλουν μεταμφιεσμένους ανθρώπους να με παρακολουθούν στις ΗΠΑ.

* Ο κος Βαρδινογιάννης προσέφερε 13 εκατ. ευρώ. Γιατί να πάρει άδεια; Ο κος Κοντομηνάς δεν πέρασε σε καμία τελική φάση. Γιατί να γίνει υπερθεματιστής; αναρωτήθηκε.