Πολιτική

Στην Βουλή από Βρούτση έγγραφο για «δέσμευση» της κυβέρνησης, για πλεόνασμα 3,5% έως το 2028

Στην Βουλή από Βρούτση έγγραφο για «δέσμευση» της κυβέρνησης, για πλεόνασμα 3,5% έως το 2028
Έγγραφο κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γιάννης Βρούτσης όπου όπως υποστηρίζει αναγράφει ότι από την πρώτη αξιολόγηση η κυβέρνηση έχει κάνει δεκτά πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ εως το 2028

Όπως αναφέρει το έγγραφο για την πρώτη αξιολόγηση του 3ου Μνημονίου με ημερομηνία 9 Ιουνίου 2016 σύμφωνα με τον κύριο Βρούτση στη σελίδα 14 αναφέρεται: «Ως προς το πρωτογενές πλεόνασμα, η Ελλάδα αναμένεται να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% το 2016, 1,75% το 2017 και 3,5% το 2018. Από εκεί και πέρα, η Ελλάδα αναμένεται να διατηρήσει το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% για μια περίοδο 10 ετών, μετά την οποία θα αρχίσει να μειώνεται σταδιακά για να φτάσει στο 1,5% μέχρι το 2040».

Ο κ. Βρούτσης έκανε γνωστό ότι κατέθεσε το έγγραφο στην Βουλή με ανάρτηση του στο twitter

Σύμφωνα με πληροφορίες το Μαξίμου ετοιμάζει άμεσα σχετική απάντηση στον κ. Βρούτση.

Τις επιδόσεις της κυβέρνησης στην κοινωνική πολιτική στηλίτευσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για τον Εθνικό Μηχανισμό Κοινωνικής Συνοχής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές: «Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι το ΔΝΤ είναι φειδωλό με την αλήθεια. Γιατί; Γιατί είπε πως η κυβέρνηση συμφώνησε με το 3,5% ενώ δεν έχει συμφωνήσει σε τίποτα. Αλήθεια; Το 3ο μνημόνιο σας δεν λέει 3,5%; Δεν πανηγυρίζετε ένα χρόνο τώρα γιατί αλλάξατε το 4,5% σε 3,5%; Τώρα καταθέτω στα πρακτικά το επίσημο έγγραφο της συμφωνίας που κάνατε και μεταφράζω: 3,5% πλεονάσματα για 10 χρόνια από το 2018. Αφήστε τα ψέματα, δεν σας πιστεύει κανένας. Τώρα όμως δεν σας αρέσει η υπογραφή σας και λέτε δεν βγαίνει το πρόγραμμα». Και κατέληξε ο ανεξάρτητος βουλευτής: «Αλλά ο κ. Σόιμπλε τι σας λέει; Σας έδωσε το σχοινί για να κρεμαστείτε. Πέρυσι δεν συμφωνήσατε κ. Τσακαλώτε; Τι άλλαξε τώρα; Και δυστυχώς ο φειδωλός με την αλήθεια κ. Τσακαλώτος δεν έχει επιχείρημα. Οπότε θα υποκύψει και θα δεχτεί νέα μέτρα».