Πολιτική

Τις αρρυθμίες της ΝΔ μαζεύει ο Κυριάκος - Το «τάμα του Έθνους» , οι ταξιτζήδες και η... greek φέτα

Τις αρρυθμίες της ΝΔ μαζεύει ο Κυριάκος - Το «τάμα του Έθνους» , οι ταξιτζήδες και η... greek φέτα
Του Γιάννη Χρηστάκου Συντονισμένη επιχείρηση τερματισμού των παραφωνιών έχει ξεκινήσει στη Νέα Δημοκρατία μετά τα τελευταία κρούσματα που δημιούργησαν πρόβλημα επικοινωνίας της στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη σε μία σειρά από κρίσιμα ζητήματα

Πέρα από την αδυναμία έκφρασης της βασικής πολιτικής στρατηγικής που παρουσιάζουν ορισμένα στελέχη του κόμματος , μία σειρά θεμάτων που ανέκυψαν προκάλεσαν θόρυβο και ανάγκασαν την ηγετική ομάδα της Πειραιώς να λάβει μέτρα.

Η αρχή έγινε με τις δηλώσεις του Γεράσιμου Γιακουμάτου ο οποίος εξήγησε μεταφορικά ότι η ομοφυλοφιλία είναι κολλητική, με αποτέλεσμα να δεχτεί την δημόσια άρνηση του Κ. Μητσοτάκη μέσω twitter καλώντας τον βουλευτή του να ανακαλέσει.

Στην συνέχεια ήρθε η ερώτηση του Γ. Κασαπίδη γιά το περιβόητο «τάμα του έθνους» το χουντικό έργο που έμεινε στα χαρτιά. Εκεί και πάλι με απόφαση του Κ. Μητσοτάκη η σχετική ερώτηση στη Βουλή αποσύρθηκε. Δεν πέρασαν λίγες μέρες και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του κόμματος Κ. Κυρανάκης ανέφερε ως παράδειγμα νέας επιχειρηματικότητας το uber προκαλώντας την οργή των ταξιτζήδων που πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Πειραιώς και ανάγκασαν τον κ. Κυρανάκη να μιλήσει περί «προσωπικών απόψεων» ενώ είναι αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου. Τελευταίο κρούσμα αυτό με την ψηφοφορία για την ελληνική φέτα στην ευρωβουλή από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ. Η χαμένη μάχη της ελληνικής φέτας και η δυνατότητα του Καναδά να την παράγει, αφορά την αποτυχία και ανικανότητα όλων των κυβερνήσεων που χειρίστηκαν το θέμα. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η «σφραγίδα» της έγκρισης να παράγει φέτα ο Καναδάς μπήκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ επιχείρησε με ενημερωτικό σημείωμα την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου να υπερασπιστεί την εξέλιξη και μάλιστα το δελτίοΤύπου είχε τίτλο « Η ελληνική φέτα παραμένει προστατευμένη».

Τέσσερις μέρες μετά, στις 28 Φεβρουαρίου, η επίσημη «ανακοίνωση Τύπου» της ΝΔ έγινε «ενημερωτικό σημείωμα» με τίτλο « η αποτυχία για την πλήρη προστασία της φέτας οφείλεται αποκλειστικά στην κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου»! Το κείμενο που συνοδεύει τους τίτλους όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς είναι copy paste και η ουσία δεν αλλάζει αφού πράγματι εκεί που είχαν φτάσει τα πράγματα με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων ( στις οποίες μετείχε και η ΝΔ) δεν μπορούσε να γίνει κάτι άλλο εκτός του ότι υπάρχουν πολλά οφέλη από την συμφωνία σε πολλά άλλα ελληνικά προϊόντα. Η ουσία όμως είναι ότι προέκυψε μία ακόμη αρρυθμία στην λειτουργία του μηχανισμού.

Ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε σαφείς οδηγίες για τον χειρισμό των θεμάτων στο εξής και την καλύτερη συνεργασία όλων των τομέων ώστε να υπάρχει η απαραίτητη επεξεργασία των θεμάτων και να μην δίνονται αφορμές για παρανοήσεις.