Πολιτική

Στο στόχαστρο της ΝΔ ο Ν. Παππάς

Στο στόχαστρο της ΝΔ ο Ν. Παππάς
Σηκώνει τους τόνους η ΝΔ για το ταξίδι του υπουργού ψηφιακής πολιτικής Νίκου Παππά στην Καραιβική. Μετά την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, στην Πειραιώς αποφάσισαν να ζητήσουν την κλήτευση του Ν. Παππά στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και να ζητήσουν εξηγήσεις για το ταξίδι του 2013 στην Βενεζουέλα κι από κεί στο νησί Μαργαρίτα της καραιβικής, με το ιδιωτικό αεροσκάφος του επιχειρηματία Καλέντ Χαλίλ

Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας για το θέμα αυτό στον ραδιοφωνικό σταθμό sto kokkino, είπε «ουδέν μεμπτόν» ξεπερνώντας έτσι ένα τεράστιας πολιτικής και ηθικής σημασίας θέμα.

Για τη ΝΔ, ο Χαλίλ, σύμφωνα με διεθνείς αναφορές, είναι άνθρωπος που ελέγχεται από τις αμερικανικές αρχές για σοβαρές ποινικές υποθέσεις ενώ του έχει απαγορευτεί η είσοδος στις ΗΠΑ λόγω μίας ακόμα εμπλοκής του σε υπόθεση ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Με αυτόν τον άνθρωπο συναντήθηκε ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής στη Βενεζουέλα, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο Αρτεμίου, γνωστό ως δικηγόρο με ειδίκευση στις off shore εταιρίες που πέρασε πρόσφατα και το κατώφλι του μεγάρου Μαξίμου.

Στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτιμούν ότι εάν η μυστική αυτή συνάντηση δεν είχε «τίποτα μεμπτό» τότε ο κ. Παππάς θα μπορούσε τουλάχιστον να διαψεύσει ότι ο Χαλίλ επισκέφτηκε και το μέγαρο Μαξίμου, όπως και ο Αρτεμίου. Παράλληλα υπενθυμίζουν ότι την σχέση με τον κ. Αρτεμίου, ο υπουργός αναγκάστηκε να παραδεχτεί μόνο όταν εμφανίστηκε φωτογραφία του στο κατώφλι του πρωθυπουργικού μεγάρου. Επίσης, και η επίσκεψη στο νησί Μαργαρίτα με το ιδιωτικό lear jet του Χαλίλ πήρε σάρκα και οστά με την δημοσίευση φωτογραφιών. Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο πραγματοποίησε ο κ. Παππάς αυτό το ταξίδι, εν γνώσει του Αλέξη Τσίπρα στην Βενεζουέλα, ενώ γνώριζαν και οι δύο ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο για τις ΗΠΑ και ελέγχεται για σοβαρές υποθέσεις; Τα στελέχη της ΝΔ ρωτούν τι είναι αυτό που θέλουν  να κρύψουν οι κ. Παππάς και Τσίπρας για το συγκεκριμένο ταξίδι.

# TAGS