Πολιτική

Τα σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η Νέα Δημοκρατία

Τα σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η Νέα Δημοκρατία
Φάκελο με τα όσα έγιναν στην διετία κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζει η Νέα Δημοκρατία και θα εξαπολύσει επίθεση, ζητώντας μάλιστα την πολιτική και δικαστική διερεύνησή τους.

Στις τελευταίες συσκέψεις στην Πειραιώς προ των γιορτών συζητήθηκε εκτενώς η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ τώρα που ετοιμάζεται να συμφωνήσει ένα ακόμα βαρύ πακέτο μέτρων και εκτιμήθηκε πως θα επιχειρηθεί ξανά να στηθεί μία αρένα σκανδάλων του "παλιού διαπλεκόμενου συστήματος". Όμως, η ΝΔ θα φέρει στην επιφάνεια μία σειρά υποθέσεων ζητώντας απαντήσεις και σε κάθε περίπτωση απόδοση ευθυνών. Η πρώτη υπόθεση αφορά την ΔΕΗ γιά την οποία η ΝΔ έχει βάσιμες υποψίες οτι η εταιρία απαξιώθηκε εδώ και δύο χρόνια χωρίς κανείς να ααχοληθεί σοβαρά. Ήδη, ζητήθηκε να κληθεί στην επιτροπή Θεσμών ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Δ. Παναγιωτάκης, για να απαντήσει στο ποιες ενέργειες έκανε ώστε να κρατήσει την εταιρία σε κερδοφορία, όπως την παρέλαβε το 2015. Βαριές ευθύνες υπάρχουν, κατά τη ΝΔ και για τον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποιος με σειρά ενεργειών του συνέβαλε στην διάλυση της ΔΕΗ.

Μία ακόμη υπόθεση στην οποία θα αναζητηθούν εξηγήσεις και ευθύνες είναι αυτή της Τράπεζας Αττικής για τα δάνεια στον Χ. Καλογρίτσα για να μπορέσει να διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια, από μία Τράπεζα που είχε και έχει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας και τελούσε υπό ειδικό καθεστώς. Ακόμα, το σπάσιμο των εργολαβιών για τους οδικούς άξονες με τον Χ. Καλογρίτσα να παίρνει τα περισσότερα κομμάτια αλλά και το ταξίδι του Νίκου Παππά στην Βενεζουέλα είναι αντικείμενα έρευνας από τη ΝΔ. Σοβαρό θεωρούν και το θέμα των προσλήψεων που γίνονται συνήθως κατά παράβαση της νομοθεσίας και του Συντάγματος, όπως επίσης και η επιχείρηση μονιμοποίησης υπαλλήλων ορισμένου χρόνου με μοναδικό σκοπό την δημιουργία κομματικού στρατού και ψηφοθηρίας.