Πολιτική

«Η Ελλάδα αξίζει» η νέα καμπάνια του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Η Ελλάδα αξίζει» η νέα καμπάνια του Κυριάκου Μητσοτάκη
Επίθεση από τον πρόεδρο της ΝΔ στον Αλέξη Τσίπρα για τα δύο χρόνια της ύφεσης - Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις επόμενες μέρες.

 Στην Πειραιώς συγκεντρώνουν  όλα τα  επίσημα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τα δύο χρόνια που κυβερνά ο Αλέξης Τσίπρας για να κάνουν μία συνολική αποτίμηση βάζοντας στο πλάι όλες τις εξαγγελίες που έχει κάνει ο πρωθυπουργός, από τότε που ήταν στην αντιπολίτευση μέχρι σήμερα.

Η επίθεση όπως λένε στην Πειραιώς θα είναι σφοδρή με σκληρές πολιτικές  εκφράσεις και θέλουν να καταδείξουν ότι έχει πει στον ελληνικό λαό τα περισσότερα ψέματα που είπε ποτέ Έλληνας πολιτικός στην μεταπολίτευση. Για την ουσία πάντως, το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ κατηγοριοποιεί όλα τα επί μέρους στοιχεία για να τα συγκρίνει με εκείνα που υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα και ιδιαίτερα το 2014 όταν η χώρα για πρώτη φορά στα μνημονιακά χρόνια βγήκε από την ύφεση και είχε σημειώσει ανάπτυξη. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι αυτή η ανάπτυξη που είδε η Ελλάδα από το τρίτο τρίμηνο και μετά, με το δημόσιο να πληρώνει και τις υποχρεώσεις του, κατέρρευσε όπως φαίνεται στα έσοδα αφού τότε ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε τον κόσμο να μην πληρώνει διότι θα έρθει και θα τα καταργήσει όλα.

Μεγάλο βάρος θα ρίξει η ΝΔ στο μεγάλο χαρτί που παίζει η κυβέρνηση και αφορά το περιβόητο πιά πλεόνασμα. Γι αυτό, θα υπάρξει μία  απλοποιημένη εξήγηση ώστε να είναι κατανοητή για τους λόγους που δημιουργήθηκε το πλεόνασμα και αν τελικά είναι όπλο ή βόμβα στα χέρια της κυβέρνησης. Κι αυτό διότι εάν ο κ. Τσίπρας, όπως λένε στην Πειραιώς , καυχιέται για το πλεόνασμα που πέτυχε εξαπολύοντας μία μεγάλη φοροεπιδρομή, τότε θα συμφωνεί με το κομμάτι εκείνο των δανειστών που ισχυρίζεται ότι η χώρα μπορεί να επιτυγχάνει τέτοια πλεονάσματα για πολλά ακόμα χρόνια. Αυτά είναι για παράδειγμα και τα επιχειρήματα του Βερολίνου.

Παράλληλα , ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει με μεγαλύτερη ένταση τη μάχη κατά του λαϊκισμού ταυτίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα με  την πολιτική απάτη, την κοροϊδία, το «ξεπούλημα» δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια αλλά και τον διχασμό των Ελλήνων. Ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να προτάξει ενωτικά μηνύματα και θα προσθέσει στο λεξιλόγιό του έννοιες όπως « η Ελλάδα αξίζει» και θα δώσει έναν τόνο αισιοδοξίας ότι πράγματι με σωστή κυβέρνηση, αλήθειες στον κόσμο και αρκετές μεταρρυθμίσεις η χώρα μπορεί να αφήσει πίσω της την μιζέρια, να δημιουργήσει γρήγορα «κανονικές» δουλειές και να γίνει ανταγωνιστική.