Πολιτική

Εκτός φυλακής ο Ακης: «Εληξε ο εγκλεισμός και ο βασανισμός μου»

Εκτός φυλακής ο Ακης: «Εληξε ο εγκλεισμός και ο βασανισμός μου»
O πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος δεν αποφυλακίστηκε χθες Τετάρτη για γραφειοκρατικούς λόγος, πέρασε την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού.

«Είναι σημαντική μέρα για μένα, έληξε ο εγκλεισμός και ο βασανισμός μου» δήλωσε βγαίνοντας από τον Κορυδαλλό. «Είναι σημαντική μέρα για μένα, γιατί έληξε οριστικά και αμετάκλητα ο βασανισμός και ο εγκλεισμός μου στις φυλακές με ευθύνη της τότε κυβέρνησης Παπανδρέου Γιώργου και Κώστα Σημίτη. Αυτά όλα απασχολούν το δικαστήριο μου. Το οποίο σε 2 εβδομάδες θα αντιμετωπίσει αυτή την υπόθεση 5ετους διάρκειας. Έχουν γραφεί πολλά. Έρχεται η ώρα να ειπωθούν όλα» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός κατάφερε με τη βοήθεια φίλων του να συγκεντρώσει τα 200.000 ευρώ και να πληρώσει την εγγύηση για να βγει από τη φυλακή.

Στις 5 Απριλίου το Πενταμελές Εφετείο έκανε δεκτή κατά οριακή πλειοψηφία (3-2) την αίτηση αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου. Την αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους είχε εισηγηθεί νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας, μιλώντας για υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη της υγείας του πρώην υπουργού.

Η εισαγγελέας είχε υποστηρίξει πως «ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ενώ η μετεγχειρητική του πορεία είναι αργή λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει».

Το ύψος της εγγύησης που ορίστηκε, ανερχόταν στα 200.000 ευρώ, χρήματα τα οποία τελικά συγκέντρωσε από φίλους του ο πρώην υπουργός.